Turistleri dolandıran taksicilere operasyon

İstanbul'da araçlarına binen turistlerden yolu uzatarak 40-50 lira olan yol ücretini 1000-1500 lira olarak alan ve para üstünü de sahte veya eksik veren taksicilere yönelik "Son Durak" ismi verilen operasyon düzenlendi. Operasyonla gözaltına alınan 25 taksi şoförü adliyeye sevk edildi. Şüphelilere nitelikli dolandırıcılık ve iki ayrı gasp konusundan işlem yapıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Turistleri dolandıran taksicilere operasyon

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından turistlerin, taksi şoförleri tarafından dolandırılma olayları üzerine 4 ay önce soruştırma başlatılmıştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından turistleri dolandığı tespit edilen 25 taksi şoförünü gözaltına almıştı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

Yapılan operasyonla gözlarına alındıktan sonra Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Şüpheli taksi şoförlerinin teknik takibin ardından elde edilen bulgulara rağmen ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin yolu uzatarak normalde 40-50 lira ücreti olan yerler için turistlerden 1000-1500 lira gibi fahiş ücret üzerinden taksi ücreti aldıkları, sahte ve eksik para üstü verdikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ayrıca para vermek istemeyen iki ayrı turistin elinden parasını  gasp ettikleri, mağdurları yol ortasında bırakarak kaçtıkları öğrenildi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin yakalanma anlarına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde taksiyi takip eden polis ekiplerinin trafik sıkıştığı anda araçlarından inerek şoförü araçtan indirerek gözaltına alınma anları görüldü.

Poliste işlemleri tamamlanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 'taksicilik yapabilir' belgelerinin iptal edileceği, Emniyet Müdürlüğü otoparkında tutulan kullandıkları taksilerin ise plaka ve araç sahiplerine verileceği öğrenildi.

Yorumlar