Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor uzmanlık alanı nedir, şimdiye kadar ne gibi çalışmalar yaptı? Kişisel gelişim alanında yaptığı çalışmalar ve verdiği bilgilerle insan hayatına dokunan Güldaş'ın hayatı güzelleştiren birçok önerisi var. İşte Turhan Güldaş biyografisi:

Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? - Sayfa 1

TURHAN GÜLDAŞ BİYOGRAFİSİ

Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte Güldaş biyografisi: Dr. Turhan Güldaş1960 yılında dünyaya gelen Dr. Turhan Güldaş’ın yolculuğu; doğduğu topraklarda, Mardin’de başladı. İlk ve orta öğrenimini Mardin’de bitiren Güldaş, üniversite hayatında ilk olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Arap-Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nü kazandı. Bu fakültede bir senelik eğitimin ardından Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksekokulu’na girdi. Burada da bir sene okuyan Güldaş, daha sonra hayalini gerçekleştirerek Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı ve 1983 yılında mezun oldu.Küçük yaşlardan itibaren kendini geliştirmeye ve zihnini daha iyi kullanmaya yönelik yöntemler geliştirmeye çalışırken 1976 yılında ilk kez Ankara’da kendi gibi düşünen insanların yazdığı kişisel gelişim ile ilgili kitaplarla tanıştı.

Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? - Sayfa 2

DÜNYA KÜLTÜRLERİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Öğrenme ve kendini daha fazla geliştirebilmenin tutkunu olarak dünya kültürlerinin peşine düştü. Böylece hem eğitim hem de kişisel gelişim için rotasını dünyaya çevirdi. 11 yıl boyunca Fransa’nın Paris şehrinde yaşadı, hem çalıştı hem de kron köprü ile implant eğitimleri aldı. Sorbonne’da Fransız dili eğitimi gördü. Ama kişisel gelişim her zaman hayatının merkezindeydi.

GENÇLİK HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Çocukken zihnini geliştirmek için çabaladığı dönemlerde, kariyeri ve özel yaşamı ile ilgili kendine hedefler koydu. Belirlediği hedeflerin büyük bir çoğunluğuna bugün erişmiş olmaktan mutluluk duyuyor. Ve tüm bilgi ve metodlarını kamuoyuyla paylaşmaktan zevk alıyor. Hem kendi hayatı hem de çevresindeki hayatlar üzerinde mucizevi etkiler yaratan Dr. Turhan Güldaş, bu özellikleriyle bugün Rusya ve Kazakistan’da Volshebnik (Yaşam Sihirbazı) olarak adlandırılmaktadır. Güldaş; meditasyon, beyin ve düşünce gücü ile farkındalık yaşayan bireylerin geleceğini şekillendirebileceğine inanmakta, yaşamın sihrine kavuşabileceklerini düşünmektedir.Halen hayatında uyguladıklarını ve dünya çapındaki pek çok kültürden esinlenmelerini insanlara aktarmak için yolculuğuna devam etmekte; TV programları, youtube kanalı ve medya aracılığıyla insanların hayatına dokunmayı sürdürmektedir.

Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? - Sayfa 3

GÜLDAŞ'TAN MUTLU BİR HAYAT İÇİN 8 MADDELİK ÖNERİ

Kişisel Gelişim Uzmanı Turhan Güldaş, beynimizi mükemmel kullanmak için hayati önemde tavsiyelerde bulunmuştu. 8 başlık altında toplanan bu tavsiyeler hemen hemen herkesin hayatını olumlu yönde değiştirebilecek önemde görünüyor.

Güldaş, “Biz daha az yaşıyorsak burada, hata bizim. Fiziksel açıdan sağlıklı beslenmiyoruz, spor yapmıyoruz, çevresel faktörler uygun değil. Ama en önemlisi de beynimizi mükemmel kullanmıyoruz” diyor.

Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarını veren Turhan Güldaş, fiziksel ve mental açıdan yapılması gerekenleri sıralıyor:

FİZİKSEL AÇIDAN SAĞLIKLI YAŞAM ŞART

Dengeli beslenin: Uzun ve sağlıklı yaşamanın olmazsa olmazı sağlıklı ve dengeli beslenme. Vücuda zararlı besinlerden uzak durun. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmenin proteinler ile desteklenmesi, insana enerji sağlar. Fiziksel enerjiyi yükseltmek için de vitaminler ve takviyeler almak gerekir.

SPOR, HAYATINIZIN BİR PARÇASI OLMALI:

Her yaşta enerjik olabilmenin bir diğer şartı spor yapmaktır. Burada önemli olan vücudun ihtiyacı olan spordur. Vücuda çok fazla yük bindirmeden, kişinin yaşına uygun, vücutta çok fazla stres yaratmayan, agresif sporlardan kesinlikle uzak durmak gerekir. İnsanoğlunun yaradılışında 5 km yürüme ve koşma potansiyeli vardır. Ama günlük bu hareketi yapmazsanız problemler çıkabilir. Kilo alma gibi, kan dolaşımının yeterli olmaması, kana oksijen karışmaması,kardiyovaskülersistemde problemler, sindirimde, iç organlarda problemler oluşabilir. Spor yapmak enerjik olmak için en verimli yöntemlerden birisidir. Abartılmadan, doğru bir şekilde yapılan spor insanı yormaz, aksine enerjisini yükseltir. İllaki spor salonlarında kendinizi yormanıza gerek yok. Yaşınıza uygun spor yapın, yeter.

Turhan Güldaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? - Sayfa 4

ÇEVRESEL FAKTÖRLERE DİKKAT:

Sağlıklı çevre koşulları, uzun yaşamanın sırlarından biridir. Hem fiziksel hem de mental açıdan huzur veren ortamlar insana enerji verir. Yaşadığımız ortam, soluduğumuz hava çok önemli. Bulunduğunuz ortamlarda oksijen oranı düşükse, hava kirliliğivarsa, zehirli gazlar yoğunsa, çok sıcak veya çok soğuksa hatta çok kalabalık, yoğun stresli ortamda yaşıyor ve o stresi boşaltamıyorsanız, soluduğunuz hava kalitesizse, çevrenizdeki insanlar negatifse, tüm bu çevresel faktörler sizin uzun ve sağlıklı yaşamanızı engeller.

POZİTİF DÜŞÜNCEYLE İYİLEŞMEK MÜMKÜN

Hastalıkların panzehiri pozitif düşünce: Beyin ne kadar sağlıklı ve pozitif düşünürse insan o kadar sağlıklı ve enerjik olur, genç kalır ve o kadar az hastalanır. Çünkü hastalıkların pek çoğu insanın beyninde üretilir. Genetik, fiziksel ve çevresel faktörlerden doğan hastalıklar ise sadece yüzde 10’luk bir dilimde kalır. Birçok kanser türü, kalp damar hastalıkları, midedeki problemler, sindirim dolaşım bozukluklarının en büyük ana kaynağı beyindir. Dolayısıyla düşüncelerimize hakim olursak, düşüncelerimizi pozitif olarak yönlendirebilirsek, negatif düşüncelerden uzak kalırsak, vücudumuza gerekli sağlıklı hormonları salgılayacak gerekli düzeye gelirsek daha sağlıklı ve uzun yaşayabiliriz.Çünkü vücudumuz sonuçta beynimizde yarattığımız senaryolardan, negatif düşüncelerden, problemlerden etkilenerek hormonlar salgılıyor. Bu hormonlar vücudumuza zerk edilen zehirler gibidir. Bu nedenle vücudumuza gerekli pozitif fikirleri, pozitif enerjiyi çekmeliyiz. Eğer hasta oluyorsak hastalığı çekiyoruz demektir. Düşüncelerimizle çekiyoruz. İnsan beynine hastalıklı ve olumsuz düşünceler ekerse kendi kendini hasta edebilir. Beyin verilen her komutu ciddiye alır. Deneyin isterseniz; boş bir sayfaya 100-200 kere ‘ben hasta olacağım’ diye yazın. Nasıl hasta olduğunuzu görürsünüz. Bu tür negatif düşünceleri hayatınıza sakın çekmeyin.