Turgut Toplusoy kimdir, nerelidir, ilk eşi kim, evlilikleri, serveti, kaç çocuğu var, Toplusoy ailesi kim?

Turgut Toplusoy kimdir, ilk eşi kim, evlilikleri, serveti, kaç çocuğu var, Toplusoy ailesi kim? Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Toplusoy neden gündeme geldi, konu nedir?

Google Haberlere Abone ol
Turgut Toplusoy kimdir, nerelidir, ilk eşi kim?

Turgut Toplusoy kimdir, ilk eşi kim, evlilikleri, serveti, kaç çocuğu var, Toplusoy ailesi kimdir, nerelidir, Süleyman Toplusoy'un kaç çocuğu var? Son günlerde Toplusoy ailesi bir kez daha gündemde. Ancak bu kez Turgut Toplusoy'un başına gelen "soygun" iddiası nedeniyle. Peki, Turgut Toplusoy kimdir, nerelidir, ilk eşi kim, evlilikleri, serveti, kaç çocuğu var, Toplusoy ailesi kim?

Daha önce Süleyman Toplusoy'un vefatı nedeniyle Toplusoy ailesi merak konusu olmuştu. Şimdilerde ise Turgut Toplusoy'un bir arkadaşı tarafından soyulduğu haberleri nedeniyle aile yeniden gündeme geldi. Haliyle insanlar, Turgut Toplusoy kimdir, ilk eşi kim, evlilikleri, serveti, kaç çocuğu var, Toplusoy ailesi kimdir, nerelidir, Süleyman Toplusoy'un kaç çocuğu var, sorularını soruyor. 

Ünlü bir giyim markasının sahibi olan Turgut Toplusoy’un evinden 6.5 milyon lira değerindeki tarihi eser tablolar çalındı. İş insanının eski dostu Habip A., Turgut Toplusoy ve eşi evde yokken çalışanları kandırıp tabloları aldı. Olay polise yansıyınca eserler bulundu ama hırsız hâlâ kayıp.

İş insanı Turgut Toplusoy, arkadaşı tarafından soyuldu! Toplusoy'un, evinde bulundurduğu 350 bin dolar (Yaklaşık 6.5 milyon TL) değerindeki tabloları çalındı. Ünlü bir giyim markasının sahibi olan Toplusoy olayla ilgili, sanat galerisi sahibi olan yakın arkadaşı Habip A.'yı sorumlu tutup şikayetçi oldu.

turgut-toplusoy-kimdir (2)
Turgut Toplusoy

 

İstanbul Çekmeköy'de ikamet eden iş insanı Turgut Toplusoy, seneler önce sanat galerisi sahibi olan Habip A. ile tanıştı. İkilinin dostluğu yıllar geçtikçe güçlendi.

İddiaya göre Habip A., iş insanının evinde iki adet tarihi eser değerinde (Vecihi Bereketlioğlu ve Hikmet Onat imzalı) tablo bulundurduğunu öğrendikten sonra plan yaptı.

Tablolara sigorta yaptırıp evinde muhafaza eden iş insanı, kasım ayında tatil yapmak için Bodrum'a gitti. Eşi de o sırada yurt dışındaydı. İddiaya göre Habip A., evde sadece çocukların ve bakıcının olduğu bir gün Toplusoy'u arayıp, tabloları birine göstermek için almak istediğini söyledi.

Toplusoy, arkadaşının isteğini reddetmesine rağmen Habip A. eve gidip çalışanlara "Turgut Bey'in haberi var" diyerek tabloları aldı. Olayın ardından, çalışanların kendisine haber vermesiyle telefona sarılan Toplusoy, Habip A.'dan eserleri geri getirmesini istedi. Aradan bir süre geçtikten sonra, Habip A.'nın iş ortağına ulaşan Toplusoy, tabloların başka birine satıldığını öğrendi.

Olayın büyümesinden korkan Habip A., eserlerin sahtesini yaptırarak iş insanına verdi. Tabloların orijinal olmadığını fark eden iş insanı, polisten yardım istedi. Yapılan aramada orijinal eserler ele geçirildi. Habip A. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

TURGUT TOPLUSOY KİMDİR?

Toplusoy ailesinin en büyüğü Turgut Toplusoy'dur. 1950 yılında İstanbul’da doğdu. İş hayatına 1973’te inşaat ve gayrimenkul alım satımıyla başladı. 1980’de Nişantaşı’nda açtığı ilk Roman mağazasıyla tekstil sektörüne adım attı. 1983 yılında şirketleşen Roman özellikle 90’lı yıllarda hızlı bir yükseliş yakalayarak Türkiye’nin önemli hazır giyim markalarından biri oldu.

TOPLUSOY AİLESİ KİM?

Toplusoy ailesi hakkındaki bilgiler Süleyman Toplusoy tarafından şu şekilde verilmişti:

Turgut Toplusoy kimdir?
Turgut Toplusoy

 

"1960 yılında Çekmeköy'de doğdum. O zaman çok ufak bir köydü. Şimdi değişti tabi. Babama köyde Durmuş Ağa derlerdi. Civar köylerden çalı ve odun toplattırır, onları fırınlara satardı. Enteresan bir girişimciydi."

Süleyman Toplusoy'un anlattığına göre girişimci bir ruha sahip olan Durmuş Ağa, uzun bir süre hayvan alım satım işi de yapar. Dönemin deyişiyle hayvan cambazlığı yani. Ardından de kasap dükkanı açar. 53 yaşında vefat ettiğinde geride Turgut, Muharrem ve Süleyman adında üç oğul bırakır. Durmuş Ağa'nın oğullarına bıraktığı en değerli miras ise girişimcilik ruhudur.

Büyük abi Turgut Toplusoy, o dönem arsa alım işiyle uğraşmaktadır. Babaları vefat edince ortaokulda okuyan en küçük kardeş Süleyman Toplusoy'un kendisiyle beraber çalışmasını ister. Ortanca kardeş Muharrem Toplusoy ise üniversitede okumaktadır.

Süleyman Toplusoy büyük abisiyle beraber bir süre sonra Kapalıçarşı'da kuyumculuk işi yapmaya başlar.

"Biz aile olarak birbirimize çok bağlıyız. Ortağımızla problem yaşayınca bu işi bırakıp askere gittim. Askerden dönünce Rumeli Caddesi'nde abimin bir arkadaşıyla beraber konfeksiyon mağazası açtık. Ardından da 10 makinayla küçük bir atölyede imalata başladık" diye anlatıyor.

O yıl ürettikleri kabanlar büyük ilgi görür. Bir kış sezonu Roman'ın ibresi doksan derece döner. "40 metrekarelik bir dükkanda günde 80 kaban satardık. Yıldızımız bir anda parladı ve yoğun talep gördük. Başarılı oldukça işi büyüttük. Mağaza sayımızı ve üretimimizi artırdık." diyor.

Roman'ın bir mağaza ile başlayan yolculuğu bugün 11 mağaza, 20 bayi ve 80 satış noktasıyla devam ediyor.

Şirketin kuruluşundan bir süre sonra önemli bir pazar olduğunu düşünüp Rusya'ya ağırlık verdiklerini söyleyen Toplusoy, şöyle devam ediyor: "Dolayısıyla o pazara uygun ürünler üretmeye başladık. Türkiye'de alıcısı olmayan iddialı tarzda ürünlerdi bunlar. Dolayısıyla iç pazarda müşteri kaybettik. Bunu farkedince departmanları ayırdık. İç piyasaya da önem vermeye başladık ve Roman'ın eski kimliğini yakaladık. Öyle bir kan kaybı gerekiyormuş demek ki. Çünkü Roman'ı seven, kemikleşmiş bir müşterimiz vardı. Onları yeniden kazandık ve olumlu dönüşler almaya başladık."


 

Yorumlar