Tur tekneleriyle darbe girişimine tepki

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vatandaşlar ve turizmciler, FETÖ'nün darbe girişimine, Türk bayraklarıyla donattıkları tur tekneleriyle tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Tur tekneleriyle darbe girişimine tepki
Muğla'nın Bodrum ilçesinde vatandaşlar ve turizmciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Türk bayraklarıyla donattıkları tur tekneleriyle tepki gösterdi.

İlçede, Bodrum Kaymakamlığınca darbe girişimine tepki amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Bodrum Kalesi açıklarında toplanan 100'e yakın günlük tur teknesine binen binlerce kişi, Türk bayraklarıyla çeşitli marşlar söyledi.

Gümbet'ten hareket eden tekneler, daha sonra Bodrum'un Kumbahçe açığına geldi.

Teknedekilere sahilde demokrasi nöbeti için bekleyen vatandaşlar da destek verdi. Bu sırada, Türk bayrağı taşıyan profesyonel su sporcusu paraşütle gösteri yaptı. Gösteri sırasında Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz uçan balonlar gökyüzünü renklendirdi.

Demokrasi etkinliğinde konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, günlerdir sokakları boş bırakmayarak, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Devlete ve demokrasiye Bodrum olarak sahip çıktıklarını ifade eden Gödekmerdan, "Bugün teröre inat, bölücülere inat, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bölmeye çalışanlara inat, Bodrum olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yapılan saldırı sonucu ülkemizin, milletimizin yanında olduğunu göstermek, karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, 'Biz de varız' demek için toplandık." şeklinde konuştu.

Gödekmerdan, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Demokrasi mücadelesini destekleyen vatandaşlara, siyasi partilere, milletimizin yanında yer alan sanatçılara ve medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da "Bugün sen, ben değil, biz olma günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Birlik ve beraberlik içinde yaşamayı dileyen Kocadon, "Biz olursak, hep beraber demokrasi içinde, kardeşçe, özgürce, bireysel hak ve özgürlüklerle yaşayacağız. Zaman 'Artık yeter' deme zamanı. Birlikte yaşama zamanı. Seçilmişlere gösterdiğiniz bu güzel mücadele ruhunun örnek olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp de 15 Temmuz darbe girişiminin ülkedeki tüm darbelerden farklı olduğunu söyledi.

FETÖ'nün sadece hükümeti devirmeyi, yönetimi ele geçirmeyi değil, aynı zamanda milleti de ele geçirip esir etmeyi hedeflediğini vurgulayarak, "Eğer bu darbe başarılı olsaydı, 16 Temmuz'da ülkemizdeki herkes için bambaşka bir hayat başlayacaktı. Bu ihanet şebekesinin mensubu olmayan, iradesini Pensilvanya'dakilerin başına teslim etmeyenler, bu ülkede hayatını sürdürmeye, geleceğini inşa etmeye, vatan toprağını ve vatan bayrağına sahip olamayacaktı." görüşünü paylaştı.

Demokrasi etkinliğine destek veren sanatçı Demet Akalın da meydanlarda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Güzel bir gün. İnşallah yarın da İstanbul'a gideceğiz." diye konuştu.

Fatih Ürek de güçlü bir demokrasi ve güzel bir Türkiye için, güzel yarınlar için bir araya geldiklerini anlatarak, "Ne mutlu Türk'üm diyene, en büyük Türkiye." dedi.

Serdar Ortaç da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe girişimi gecesi meydanlara davet etmesi üzerine herkesin dışarı çıktığını anımsatarak, bundan sonra daha huzurlu bir Türkiye olacağını vurguladı.

Demokrasi gecesine çok sayıda sanatçı ve oyuncu da destek verdi.

Yorumlar