Tunus'un güneyinde işsizlik gösterisi

- Tatavin kentinde toplanan göstericiler, yabancı petrol şirketlerinde bölge halkının istihdam edilmesi talebiyle yolu kapattı

Google Haberlere Abone ol
Tunus'un güneyinde işsizlik gösterisi

TATAVİN (AA) - Tunus'un Tatavin kentinde bir araya gelen göstericiler, yabancı petrol şirketlerin petrol kuyularında bölge halkının istihdam edilmesi talebiyle yolu kapattı.

Ülkenin güneyinde yer alan Tatavin kenti girişinde toplanan yüzlerce Tunuslu, kentin girişine yaklaşık beş kilometre mesafedeki petrol ve gaz kuyularını işleten şirketlerde bölge halkının istihdam edilmesi talebiyle yolları keserek lastik yaktı.

İktidar ortağı Nida Tunus partisinin bölge Milletvekili Tayyib Medeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölge halkının taleplerini destekliyor ve gösterilerin barışçıl gerçekleşmesinin gerekliliğini vurguluyoruz. Tatavin'in evlatlarının işsizlik sorunlarına bir çözüm bulunması için tüm çaba ortaya konulmalı." dedi.

Medeni, Sosyal İşler Bakanı Muhammed Trablusi'nin başkanlık edeceği bir heyetin de duruma çözüm aramak için yarın bölgeyi ziyaret edeceğini belirtti.

İsminin gizli kalmasını isteyen bir gösterici de "Gösterinin bir tek amacı var, o da bölgede faaliyet gösteren yabancı petrol şirketlerinin bölge halkını istihdamı. Burada birçok petrol şirketi var ancak şehrimiz ülke genelindeki en büyük işsizlik oranına sahip." diye konuştu.

Tatavin bölgesi, son haftalarda bölge halkının işsizlik temelli gösterilerine şahit oluyor. Hükümete bağlı Tunus İstatistik Kurumu 2016 yılının son çeyreğinde Tunus'taki işsizlik oranını yaklaşık yüzde 15,5 şeklinde açıklamıştı.

Yorumlar