Tunus'tan Avustralya'ya tepki

- Tunus İçişleri Bakanı Mecdub, vatandaşlarına "Tunus'a gitmeyin" uyarısı yapan Avustralya'ya tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Tunus'tan Avustralya'ya tepki

TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanı Hadi Mecdub, ülkede halihazırda bir güvenlik endişesi yaşanmadığını belirterek Avustralya'nın vatandaşlarına yaptığı "Tunus'a gitmeyin" uyarısına tepki gösterdi.

Başkentte "Bingirdan Savaşı Sergisi"nin açılışında konuşan Mecdub, Tunus'ta güvenlik durumunun istikrarlı olduğunu ancak teyakkuzda kalınması gerektiğini söyledi.

Turizm sezonunun başlangıcı olan bir dönemde Avustralya'nın "Tunus'a gitmeyin" uyarısına anlam veremediklerini belirten Mecdub, "Avustralya, Tunus'un güvenliğine dair bilgileri bizden daha iyi bilme imkanına sahip değil." dedi.

Tunuslu Bakan ayrıca, "Bingirdan Savaşı"nın halkın hafızasında yaşatılması ve bu sembole göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Terör örgütü DEAŞ'a bağlı gruplar, Tunus'un Libya sınırındaki Bingirdan kentindeki askeri birliklere 7 Mart 2016'da toplu saldırıda bulunmuş, çıkan çatışmalarda 55 DEAŞ'lı terörist öldürülürken, 12 güvenlik görevlisi ve 7 sivil hayatını kaybetmişti.

Tunus'ta "Bingirdan Savaşı" olarak adlandırılan yoğun çatışmaların ardından bölgenin DEAŞ'tan temizlendiği duyurulmuştu.

Yorumlar