Tunus'ta Yolsuzluk Davaları başladı

Tunus'ta Yolsuzluk Davaları Komisyonu göreve başladı

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta Yolsuzluk Davaları başladı

Tunus'ta yolsuzluk davalarının takibini yapmakla yükümlü komisyonun üyeleri, Cumhurbaşkanı Kays Said'in önünde yemin ederek göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığı sosyal medya sayfasında yayımlanan videoya göre, Cumhurbaşkanı Said, düzenlenen yemin töreninde konuşma yaptı.

Komisyon üyelerine hitap eden Said, şunları söyledi:

"Emanetiniz ve işiniz büyüktür. Çalışmanızı tam bir özgürlük ve bağımsızlık içinde yerine getirin. Hak, hak sahibi olan Tunus halkına ulaşacaktır. Önünüzde 6 aylık bir süre var. Ümit ederim ki sürenin sonuna ulaşmayız ancak bu süre uzatılabilir."

Halkın parasının mutlaka halka dönmesi gerektiğini vurgulayan Said, uzlaşının ancak yine Tunus halkıyla olabileceğini ve yolsuzlukla ele geçirilen paraların yine ülkenin en fakir bölgelerine yatırım projeleri olarak gideceğini kaydetti.

Tunus Cumhurbaşkanı Said, yolsuzluklar aracılığıyla elde edilen paraların ülkede olduğunu ancak istihdam, sağlık ve onurlu bir yaşam hakkından mahrum edilen halkın elinden çalınarak ele geçirildiğini belirtti.

Tunus resmi gazetesinde 11 Kasım'da yayınlanan bir kararname ile Yolsuzluk Davaları Komisyonu için başkan ve üyelerden oluşan 9 kişi belirlenmiş ve komisyon için bir de merkez oluşturulmuştu.

Said, 28 Temmuz 2021'de yaptığı açıklamada, yolsuzluklar üzerinden talan edilen kamuya ait yaklaşık 13,5 milyar dinar (Yaklaşık 5 milyar dolar) olduğunu ve bunların söz konusu yolsuzluklara karışan iş insanlarıyla uzlaşmalı bir ceza yöntemiyle geri verilmesi gerektiğini ilan etmişti.

Yorumlar