Tunus'ta maaşlarına zam isteyen yargıçlar grev yaptı

TUNUS (AA) - Tunus'ta yargıçlar maaşlarının ağır çalışma şartlarına uygun olmadığı gerekçesiyle ülke genelinde greve gitti. Tunuslu Yargıçlar Derneği Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta maaşlarına zam isteyen yargıçlar grev yaptı

TUNUS (AA) - Tunus'ta yargıçlar maaşlarının ağır çalışma şartlarına uygun olmadığı gerekçesiyle ülke genelinde greve gitti.

Tunuslu Yargıçlar Derneği Başkanı Ravda el-Karafi, başkentteki Adalet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında hükümetin taleplerini geri çevirmesi ve diyalog kapılarını tamamen kapatması nedeniyle genel greve gittiklerini söyledi.

Karafi, AA muhabirine yaptığı açıklamada greve büyük katılım olduğunu belirterek, "Bugün ülke genelindeki mahkemelerde hiçbir duruşma yapılmadı." dedi.

Hükümetin kendilerini dışladığını öne süren Karafi, "Başbakan ile görüşme isteğimizi defalarca ilettik, ancak umursanmadı. Bir kez Adalet Bakanı ile görüştük, isteklerimizi ilettik ancak hiçbiri yerine getirilmedi." diye konuştu.

Derneğin Genel Sekreteri Hamdi Murad da çalışma koşullarının çok ağır olduğunu dile getirirken, "Buna rağmen dünyada maddi durumları en kötü olan yargıçlar Tunus'ta bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Murad, yargıçların maddi durumuna ilişkin başka ülkelerden karşılaştırmalı örneklerle hazırladıkları kapsamlı bir raporu Ekim 2015'te hükümete sunduklarını kaydetti.

Yorumlar