Tunus'ta idari yapılanma toplantısı

- Tunus Başbakanı Şahid: "Temmuz ayından itibaren 57 yaş üzeri devlet memurları için isteğe bağlı emeklilik uygulamasına geçilecek"

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta idari yapılanma toplantısı

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, hükümetin, idarelerde kapıda karşılamadan idarelerin coğrafi dağılımına kadar tüm yönleriyle ıslah çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Başkent Tunus'ta düzenlenen "İdari Güncelleme ve Devlet Memurluğu Kongresi"nin açılışının ardından basına açıklamalarda bulunan Şahid, "Temmuz ayından itibaren 57 yaş üzeri devlet memurları için isteğe bağlı emeklilik uygulamasına geçilecek." dedi.

Sosyal güvence fonlarında da bazı ıslah çalışmaları yapacaklarını dile getiren Yusuf Şahid, "Ekonomiye finans sağlanması, kayıt dışı ticarete sıkı kontrol ve yolsuzluklar üzerinde de çalışmak üzere 14 Ocak'ta aldığımız kararları uygulamaya başladık." şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan Devlet Memurluğu ve Yönetişim Bakanı Abid el-Briki de gönüllü olarak işten ayrılmak isteyen memurlara devletin proje karşılığı anlaşmalı bankalardan krediler sağlayacağını söyledi.

Briki, önceki açıklamalarında hükümetin 50 bin kadar memurun işten çıkarılması üzerine çalıştığını dile getirmişti.

Tunus'ta 650 bin memur devlet sektöründe çalışıyor. Resmi rakamlara göre 2,8 milyar dolarlık memur maaşları kaleminin, devrim sonrası 5 yıl içinde 5,9 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

Yorumlar