Tunus Uluslararası Maarif Okulu'nda yeni dönem

TUNUS (AA) - Tunus Uluslararası Maarif Okulu'nda yeni eğitim öğretim dönemi gerçekleştirilen törenle bugün başladı. Başkent Tunus'taki Uluslararası Maarif Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törende ilk olarak Tunus milli marşı okundu....

Google Haberlere Abone ol
Tunus Uluslararası Maarif Okulu'nda yeni dönem

TUNUS (AA) - Tunus Uluslararası Maarif Okulu'nda yeni eğitim öğretim dönemi gerçekleştirilen törenle bugün başladı.

Başkent Tunus'taki Uluslararası Maarif Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törende ilk olarak Tunus milli marşı okundu. Okulun en üst sınıfından bir öğrencinin okula yeni başlayan bir öğrenciye çiçek takdim etmesiyle devam eden tören, sınıf öğretmenlerinin öğrencileriyle tanışarak hep birlikte sınıflarına gitmesiyle son buldu.

Uluslararası Maarif Okulları Tunus Direktörü Murat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV) uluslararası bir eğitim yuvası olması yönündeki gayretlerinin sürdüğünü belirtti.

Okullarında verilen eğitimin Tunus ve Türk halkları arasında oluşan bağa güçlü bir katkı vereceğini söyleyen Yılmaz, okuldaki öğrencilerin yüzde 40'ını Çin, Pakistan, Endonezya, Fransa, İspanya, Portekiz, Libya, Suudi Arabistan, Mısır ve Suriye gibi farklı ülkelerden gelen öğrenciler oluşturduğunu ifade etti.

Yılmaz, uluslararası öğrenci çeşitliliğin TMV okulunun uluslararası bir okul olma yönündeki adımlarını güçlendirdiğini vurguladı ve sağladıkları destek dolayısıyla başta Büyükelçi Ömer Faruk Doğan olmak üzre Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliğine şükranlarını ifade etti.

- Tunus okullarında olmayan yenilik

Bu sene Tunus Uluslararası Maarif Okulu'nda öğrencileri bekleyen yeniliklere de işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de robotik ve fen, teknoloji, mühendislik, bilim ve matematik STEM laboratuvarları artık uygulanabilir bir sistem haline geldi. Öğrencinin üretkenliği, teknoloji üretme becerisini geliştirmeye yönelik çalışmamız başladı. Öğrencilerimiz bu sene robotik alanında çalışmalar yapacak. Bu birinci sınıftan ortaokul son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim. Bu sene başlayan eğitimimizle ulusal, yarışmalara katılacağız."

Yılmaz TMV'nın Tunus'taki varlığını "eğitimsel bir rekabet olarak değil paylaşımcı ve destekleyici bir anlayış" olarak benimsediklerini ve bu bağlamda Tunus'taki okullarla "kardeş okul projesi" gerçekleştirmek için hazırlık çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Başkentteki Tunus Uluslararası Maarif Okulu'nda ilk ve ortaokul bölümleri bulunuyor.

Yorumlar