Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi, Cezayir'de

- Nahda Hareketi lideri Gannuşi: -"Tunus ve Cezayir'deki yangını söndüren uzlaşı ilkesi, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi yönünde bir örnek niteliğindedir. Libya, Yemen, Suriye ve Arap dünyasındaki sorunların çözümünde uzlaşı ve diyalog tek yoldur"

Google Haberlere Abone ol
Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi, Cezayir'de

CEZAYİR (AA) - Tunus'taki Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Tunus'taki krizin aşılmasında etkili olan "uzlaşı ilkesinin" Libya, Suriye ve Yemen gibi ülkelerde yaşanan çekişmelerin çözümü konusunda da tek çıkar yol olduğunu belirtti.

Başkent Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika tarafından kabul edilen Ganuşi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Tunus ve Cezayir'deki yangını söndüren uzlaşı ilkesi, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi yönünde bir örnek niteliğindedir. Libya, Yemen, Suriye ve Arap dünyasındaki sorunların çözümünde uzlaşı ve diyalog tek yoldur." dedi.

Tunus siyasetindeki en etkin güçlerden Nahda Hareketi ile Nida Tunus Partisi arasında ulusal uzlaşı sağlanmasında Buteflika'nın önemli büyük rol oynadığını kaydeden Gannuşi, Cezayir Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiği görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik yapılan bir dizi görüşme çerçevesinde gerçekleştiğini, Mağrip bölgesinde yaşanan gelişmeler ve Arap Mağrip Birliği projesinin aktifleştirilmesinin gerekliliği gibi konuları ele aldıklarını aktardı.

Yorumlar