Tunus İçişleri Bakanlığı:

- "Tunus 2016 yılında güvenlik alanında büyük bir iyileşme gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Tunus İçişleri Bakanlığı:

TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanlığı, ülkede güvenlik alanında büyük bir iyileşmenin olduğu bildirdi.

Tunus İçişleri Bakanlığının ülkenin genel güvenliğine dair aylık düzenlediği basın toplantısında konuşan Genel Güvenlik İdaresi Sözcüsü Velid Hakime, Tunus'un 2016 yılında güvenlik alanında büyük iyileşme gösterdiğini söyledi

Hakime, bir yıldır hiçbir terör olayının kaydedilmediğini, bunun da güvenlik alanında ülkenin geldiği durumu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Basınla İlişkiler Yetkilisi Halife Şeybani de ülkede 2016 yılında terörle mücadele çerçevesinde 49 binden fazla terörle mücadele operasyonu düzenlendiğini, bu operasyonlar sonucu 786 kişinin terör suçuyla yargıya sevk edildiğini belirtti.

Terörle mücadele çerçevesinde yapılan güvenlik operasyonlarında 177 kalaşnikof silah ve 22 tabancanın ele geçirildiğini ifade eden Şeybani, 2016 yılında ayrıca çok sayıda gizli silah deposunun ortaya çıkarıldığını söyledi.

Yapılan açıklamalarda, ülkenin sosyal hareketliliğine dair verilen bilgilerde, 2016 yılında 3 bin 367 protesto düzenlendiği, bu yılın ocak ayında ise ise 360 protesto gerçekleştiği kaydedildi.

Yorumlar