Tunus-Cezayir ilişkileri

- İki ülke arasında, 21. Ortak Komisyon Toplantısı'nın ardından 8 protokol imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Tunus-Cezayir ilişkileri

TUNUS (AA) - Tunus ile Cezayir arasında yapılan 21. Ortak Komisyon Toplantısı'nın ardından iki ülke arasında 8 protokole imza atıldı.

Kartaca Devlet Konukevi'ndeki toplantılar ve imza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, "Cezayir ile günlük koordine sayesinde güvenlik alanında büyük başarı sağladık." dedi.

Cezayir'in zor zamanda Tunus'un yanında durduğunu ifade eden Şahid, "Cezayirli turistlere ülkede geçirecekleri süre içinde gereken özeni göstereceğiz." diye konuştu.

Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal da "Tunus ve Cezayir olarak bölgenin ekonomik ve güvenlik jeostratejisini belirleme vakti gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Afrika bizlerin çıkış penceresidir." ifadesini kullanan Sellal, Libya sorununa ilişkin Mısır, Tunus ve Cezayir arasında koordinenin devamının önemine işaret etti.

Sellal, güvenlik ve ekonomik zorlukların iki ülkenin istikrarında ortak noktalar olduğuna dikkati çekerek, "Bizler tüm bölgede güvenliğin yeniden sağlanması için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Tunus Başbakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise iki ülke arasında güvenlik, ticaret, kültür, spor, kadın, aile, çocuk, gençlik alanlarında 8 protokol imzalandığı kaydedildi.

Yorumlar