Tunceli'den CHP'nin kalesine kamikaze dalışı

Tunceli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde CHP'lilerin gözbebeği olan Fatih Maçoğlu, Kadıköy'den aday olma kararı aldı. Maçoğlu'nun bu kararı CHP'de tepkiyle karşılandı. Başta Sözcü ve Halk TV olmak üzere birçok muhalif kanalda Maçoğlu aleyhine haberler yapılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'den CHP'nin kalesine kamikaze dalışı

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemşehrilerinden mevcut CHP yönetimine kötü bir sürprizg eldi. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkanı olarak aday oldu. Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yapılan resmi açıklamada, Maçoğlu'nun Kadıköy Halk Dayanışması adayı olarak gösterildiği duyuruldu.

TKP'DEN RESMİ AÇIKLAMA

TKP tarafından yapılan açıklamada, Maçoğlu'nun adaylığının resmi olarak duyurulduğu belirtildi. Açıklamada, "Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi'nden Kadıköy Halk Dayanışması Adayı olarak yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada Kadıköy'ün emekçiler, bilim, sanat ve kültür kurumları, kadın, ekoloji ve siyaset çevrelerinin bir arada yaşadığı zengin bir yaşam alanı olarak tanımlanması yapıldı. Kadıköy'ün 81 ilden insanın bir arada yaşadığı çağdaş kimliği ile dikkat çeken yerlerden biri olduğu vurgulandı.

KADIKÖY'ÜN YENİ ROLÜ VE İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

Açıklamada, Kadıköy halkının, TKP tarafından savunulan programı uygulayabilecek potansiyele sahip olduğu ve yerel yönetimlerde yeni bir dönemin başlatılmasında önemli bir rol oynayacağına inanıldığı belirtildi.

Maçoğlu'nun adaylığını destekleyen ve değerlendirme aşamasında olan siyasi parti ve kurumlarla görüşmelerin devam ettiği de bildirildi. Önümüzdeki günlerde Kadıköy Halk Dayanışması ittifakının tüm bileşenleriyle yerel seçim çalışmalarının başlatılacağı ifade edildi. Açıklamada, "Kadıköy’de güçlü bir halk ittifakı ve işbirliği ile komünist esaslara dayalı halkçı belediyeciliğin en ileri örneklerinden birini hep birlikte yaratacağız" denildi.

 

Yorumlar