Tunç Soyer CHP yönetimini topa tuttu

Yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP yönetimini topa tuttu. Aday belirleme yöntemini eleştiren Soyer, kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürerek ön seçim taleplerinin yerine getirilmemesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tunç Soyer CHP yönetimini topa tuttu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin kendisini yeniden aday göstermeme kararını eleştirdi. Soyer, CHP Genel Merkezi'ni aday belirleme sürecinde eksiklikler ve hatalar yapmakla suçladı. Ayrıca, adaylık kararının kendisine MYK toplantısından sadece 5 dakika önce bildirilmesini "siyasi nezaketsizlik" olarak nitelendirdi.

GENEL MERKEZİN ÇALIŞMALARI VE ÖRGÜT DİNAMİKLERİ

Soyer, CHP Genel Merkezi'nin kapalı kapılar ardında yürüttüğü çalışmaları, memnuniyet anketlerinin usulen ve esasen adil olmadığını iddia etti. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için objektif kriterlerin uygulanması gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını belirtti. Örgüt sesinin ve tabanın tercihlerinin dikkate alınmadığını, ön seçim yapılmadığını ve sürecin İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmadığını dile getirdi.

SOYER'İN İZMİR'DEKİ ÇALIŞMALARI VE GELECEK PLANLARI

Soyer, İzmir'de ve Seferihisar'da yaptığı çalışmaları ve Türkiye'ye örnek olan uygulamalarını anlattı. Belediye başkanlığı süresince temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettiğini, Atatürk ilkelerine bağlı kaldığını vurguladı. Uluslararası ilişkiler ve sakin şehir uygulamaları konusundaki katkılarını da paylaştı.

CHP'NİN SİYASİ VE DEMOKRATİK DEĞERLERİ

Soyer, CHP'nin sosyal demokrat ve sol değerler üzerinden değişim yaşaması gerektiğini belirtti. Otoriter ve popülist siyasi iklimin değişmesinin bu değerler üzerine kurulu ittifaklar ve toplumsal muhalefetle mümkün olacağını söyledi. Parti politikalarının oluşmasında demokrasinin daha fazla yer alması için mücadelesinin süreceğini ifade etti.

Yorumlar