Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumu nasıl?

Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumu kamuoyu tarafından yakıntan takip ediliyor. Köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan, ağır şekilde yaralandıktan sonra yoğun bakıma alınmıştı. Babası ise, "Oğlumu ısırmamışlar resmen yemişler" demişti. İçişleri Bakanı Yerlikaya, soruşturma açıldığını söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumu nasıl?

Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumu nasıl soruları kamuoyu tarafından yakından takipe diliyor. Ankara'da sokak köpekleri tarafından ısırılan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, yoğun bakıma kaldırılmıştı. Yılmaz'ın babası kamuoyuna yaptığı çağrıda "bugün bana yarın size" demişti. Peki, sokak köpeklerini saldırdığı Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumu nasıl?

TUNAHAN'IN SAĞLIK DURUMU 

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, dördüncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz, sabah saatlerinde başıboş köpeklerin saldırısına uğradı​​. Saldırı sonucunda ağır yaralanan Tunahan, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı​​. Tunahan'ın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor.

Tunahan'ın babası Halil Yılmaz, oğlunun sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Tunahan yoğun bakımda tedavi görürken, babası doktorların elinden geleni yaptığını ve oğlunun artık nefes almaya çalıştığını, daha önce böyle bir tepki vermediğini ifade etti. Ayrıca, Tunahan'ın yaralarının pansuman edilmeye çalışıldığını dile getirdi​​.

BABANIN AÇIKLAMALARI VE ÇAĞRISI

Halil Yılmaz, yaşanan olayın son derece travmatik olduğunu ve oğlunun ciddi şekilde yaralandığını anlattı. "Köpekler benim çocuğumu ısırmamışlar, yemişler. Aşırı derecede doku eksikliği var." diyerek durumun ciddiyetini vurguladı. Yaraların çocuğun kollarında, bacaklarında, poposunda, kafasında, boynunda ve vücudunun diğer kısımlarında olduğunu belirtti. Baba Yılmaz, oğlunun hayatta kalması için dua ederken, başıboş köpek sorununa bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı ve yetkililere bu konuda çağrıda bulundu​​.

Tunahan Yılmaz öldü mü yaşıyor mu
Köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan ve babası

 

Tunahan Yılmaz'ın köpek saldırısı sonucu ciddi şekilde yaralandığı ve şu an yoğun bakımda tedavi gördüğü bildirildi. Babasının açıklamalarına göre, Tunahan'ın sağlık durumu yavaş yavaş iyileşiyor, ancak yaşanan olayın etkileri ve başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlike ciddi bir endişe kaynağı olarak devam ediyor.

BABASININ ACI FERYADI

Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz dehşetin boyutunu anlattı. Baba Yılmaz, 'Doktorlar durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Benim çocuğumun yaşaması Allah'ın bir mucizesi olur. Benim çocuğumu ısırmamışlar, resmen yemişler.' dedi. Öte yandan olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide köpeklerin saldırısına uğrayan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz köpek sorununun çözülmesini istedi.

Kafkas Mahallesi'nde dün sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Nurettin Demirer İlkokulu öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi çocuk yoğun bakım bölümündeki tedavisi devam ediyor.

Hastanede çocuğunun tedavisinin tamamlanmasını bekleyen Halil Yılmaz, AA muhabirine işe gittiği sırada okul müdürünün kendisini aradığını, çocuğunun köpek saldırısı sonucu yaralandığını ve acilen hastaneye gelmesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Hacettepe Hastanesi'ne gitmesinin ardından çocuğunun durumunu gördüğünü ifade eden Yılmaz, yetkililere seslenerek "Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı. Evlat acısı bu. Benim çocuğum gitti, çocuğumun yaşama şansı yok. Ben gözlerimle gördüm. Bir hayvanın canı, insan canından daha mı önemli." dedi.

Sahipsiz köpeklere yönelik önlem alınmasını isteyen Yılmaz, çocuğunun makineye bağlı yaşadığını, bu saldırıların herkesin başına gelebileceğini belirtti.

Yetkililerden soruna çözüm bulmasını isteyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bugün benim evladımın yarın sizin evladınızın başına gelir. Bu durmaz. Geçenlerde sabah işe gidiyordum. Sabah 3 tane çocuğa saldırdılar. Sabah o saatte okula mı gidilir? Bana bile saldırdılar. Ürperdim. Doktorlar durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Benim çocuğumun yaşaması Allah'ın bir mucizesi olur. Benim çocuğumu ısırmamışlar, resmen yemişler."

Halil Yılmaz'ın arkadaşı Fatih Altun da kendisinin de daha önce köpek saldırısına uğradığını söyledi.

Bu duruma çözüm bulunması gerektiğini belirten Altun, "Sürekli bu köpek sıkıntısı var. İşe giderken bana bile saldırdılar. Ben büyük olduğum için kendimi korudum. Çocuk kendini ne kadar koruyabilir? Yetkililere sesleniyoruz. Bu köpeklere bir çözüm bulunması gerekiyor." diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide köpeklerin saldırısına uğraması olayının Mülkiye Müfettişlerince araştırılması için soruşturma açıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Keçiören Kafkas Mahallesi'nde dün sabah saat 08.45 sıralarında okuluna gitmek için evinden çıkan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Yılmaz'ın başıboş köpeklerce saldırıya uğradığını ve ağır yaralandığını hatırlattı.

Bakan Yerlikaya, "Olayın, Mülkiye Müfettişlerince tüm yönleri ile araştırılması için soruşturma açılmıştır. Saldırı sonrası ağır yaralanan çocuğumuza acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar