TÜMSİAD Başkanı Doğan'dan Doğu Guta açıklaması

- TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: - "Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin katledilmesine neden olan Esad rejiminin kimyasal saldırısını kınıyoruz

Google Haberlere Abone ol
TÜMSİAD Başkanı Doğan'dan Doğu Guta açıklaması

İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, Beşar Esed rejiminin Doğu Guta bölgesinde yaptığı gaz içerikli kimyasal saldırıya ilişkin, "Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin katledilmesine neden olan Esad rejiminin kimyasal saldırısını kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

Doğan yaptığı yazılı açıklamayla, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde rejim güçlerince düzenlenen kimyasal saldırıyı kınadı.

"Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin katledilmesine neden olan Esad rejiminin kimyasal saldırısını kınıyoruz." ifadelerini kullanan Doğan, "Esad rejiminin tekrarlanan kimyasal silah kullanımı, bağımsız uluslararası araştırmacılar ve kuruluşlar tarafından doğrulandı. Bu, yerel halkı zorla teslim olmaya zorlamak için uygulanan bilinçli bir stratejinin parçasıdır. Kimyasal silah saldırıları bir savaş suçudur. Uluslararası ortakları ile birlikte bu vahşetin sorumluları adalete teslim edilmeli ve masum sivillerin katliamı sona ermeli." açıklamasında bulundu.

Suriye rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü.

Yorumlar