Tüm taraflar seçimi kokpitten izleyecek

YSK'da kurulan sistemle bütün yetkililer ve parti temsilcileri seçimi kokpit tarzı ekrandan izleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Tüm taraflar seçimi kokpitten izleyecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarını "kokpit" adı verilen özel bir ekran üzerinden takip edecek. Bu teknolojik adım, seçim süreçlerinin daha şeffaf ve güvenli bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyor.

Seçim gününe yönelik hazırlıkların tamamlandığını duyuran YSK, Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS) üzerinden yürütülen tüm iş ve işlemlerin, bilgi ve belgelerin elektronik ortamda saklanıp, güvenli bir şekilde korunduğunu belirtti. SEÇSİS, seçim sonuçlarının eş zamanlı olarak siyasi partilerle paylaşıldığı bir platform olarak öne çıkıyor.

"KOKPİT" EKRANI İLE ŞEFFAFLIK VE GÜVENLİK

YSK Başkanı Ahmet Yener ve kurul üyeleri, siyasi partilerin YSK temsilcileri ile birlikte kurul odasında bu özel ekran üzerinden seçim sonuçlarını izleyecek. "Kokpit" ekranının bulunduğu YSK konferans salonu, seçime girme yeterliliği olan siyasi partilere de açık olacak, bu sayede seçim sürecine dair şeffaflık ve güvenlik önlemleri artırılmış olacak.

SEÇSİS Veri Merkezi'nde yapılan hazırlıklarla, ilçe seçim kurullarından gelen verilerin doğrudan YSK'ya ulaşması ve eş zamanlı olarak siyasi partilerle paylaşılması sağlanacak. Bu sistem, seçim sonuçlarının anlık olarak takip edilmesine ve kamuoyuna hızlı bir şekilde duyurulmasına imkan verecek.

Yorumlar