Tuğluk'un annesinin cenazesi Ankara'da istenmedi

Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un Ankara'da toprağa verilmek istenen annesinin cenazesinde gerginlik çıktı. Gerginlik nedeniyle cenaze Ankara'ya defnedilemedi. Cenazenin Ankara'da defnedilmesine karşı çıkan grupları dağıtan polis, cenazenin Tunceli'ye sevki için güvenlik önlemleri aldı.

Google Haberlere Abone ol
Tuğluk'un annesinin cenazesi Ankara'da istenmedi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

HDP Eski Milletvekili Aysel Tuğluk'un ölen annesinin cenazesi Ankara'da toprağa verilmek istendi. Ancak bir grup vatandaş, mezarlıkta şehitlik bulunduğunu belirterek cenazeyi burada istemediğini söyledi. Çıkan gerginlik üzerine cenazenin Tunceli'ye nakledilmesine karar verildi. 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin Ankara İncek’teki cenazesinde gergin anlar yaşandı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığı’na defnedilmesi sırasında gergin anlar yaşandı. Mahalle sakinleri, Batıkent’teki bir cemevinde yapılan törenin ardından defnedilmek üzere İncek’e getirilen cenazesinin buraya defnedilmemesini istedi. Yaşanan gerginliğin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olaylar üzerine definden vazgeçen aile fertleri, cenazeyi yeniden Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevine götürdü.

BAKAN VE VALİ BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca ve emniyet yetkilileri bölgeye gelerek mahalleliye itidal çağrısında bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un cenazesinin ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defnedileceğini, valiliğin defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacağını açıkladı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “13 Eylül 2017 tarihinde vefat eden eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un, İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi meydana gelmiştir. Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri merhume Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir. Bunun üzerine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte derhal mezarlık alanına intikal edilmiş ve alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Mezarlık alanında bulunan milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir” denildi.

Ailenin ve cenazenin diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemlerinin gerçekleştirileceğinin kaydedildiği açıklamada şunlara yer verildi: “Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere, bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır.”

CENAZE TUNCELİ'YE GÖTÜRÜLDÜ

Tuğluk’un cenazesi Batıkent’teki cemevinden Tunceli’ye yola çıktı. İncek Mahallesi Mezarlığına defnedildiği sırada yaşanan gerginlikler dolayısıyla Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevine götürülen eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere Tunceli’ye yola çıktı. Otobüse yerleştirilen cenaze, polis koruması altında Ankara’dan ayrıldı.

Yorumlar