Tuğba Özay'ın babası İlhan Özay kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

İlhan Özay yani Tuğba Özay'ın babası kim, nereli soruları bu aralar magazin dünyasında gündem konuları arasında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Tuğba Özay'ın babası İlhan Özay kimdir, nerelidir?

Tuğba Özay'ın babasının kim ve nereli olduğu magazin dünyasında bu aralar merakla sorgulanıyor.

TUĞBA ÖZAY'IN BABASI İLHAN ÖZAY KİMDİR?

Nihal Tuğba Özay, 10 Şubat 1978'de İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzonlu olan Özay'ın babası İlhan Özay, tanınmış bir ders kitapları yazarı ve şairdi. Annesi ise Antalya kökenli bir öğretmendi. Tuğba Özay, ortaöğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde tamamladıktan sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümüne kaydoldu.

SPORDAN SANATA GEÇİŞ

Özay, gençlik yıllarında yelkencilik ve yüzme sporlarına odaklandı. Daha sonra Fenerbahçe voleybol as takımında beş yıl boyunca voleybol oynadı. Bu sporcu kimliği, onun sanat dünyasına adım atmasında etkili oldu.

Tuğba Özay babası

1994 yılında bir Vakko defilesi ile modellik kariyerine başlayan Özay, 1995'te Miss Model of Turkey seçildi ve aynı yıl düzenlenen Miss Model of the World yarışmasında ikinci oldu. 1996'da Paris'te kısa süreli bir modellik deneyimi yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Avrupa Yılın Manken-Modeli unvanını kazandı.

TELEVİZYON VE TİYATRODA BAŞARILAR

Özay'ın televizyon ve tiyatro kariyeri 1997'de Mahsun Kırmızıgül ile "Hemşerim" dizisiyle başladı. Ardından "Aynalı Tahir", "Çiçek Taksi", "Zehirli Çiçek", "Yapayalnız" ve "Bizim Otel" gibi dizilerde rol aldı. Mehmet Ali Erbil ile "Çarkıfelek" yarışma programını sundu ve Ferhan Şensoy'un "Dün Gece Ormanda Çok Komik Bir Şey Oldu" oyununda sahne aldı.

MÜZİK VE SOSYAL SORUMLULUK

Özay, müzik kariyerine de adım attı ve 2003 yılında "Tuğba Özay'la Fitness" adlı bir Aerobik VCD ve DVD'si yayınladı. "Best of Tuğba Özay" kataloğundan elde edilen gelirle Ankara Çubuk'ta bir köy okulunu yeniden yaptırdı. Müzik kariyerinde, "Armoni", "Üç Nokta" ve "Pes Etme" albümleriyle dikkat çekti.

Tuğba Özay, 2009'da İtalyan iş adamı Ludovic Fattizzo ile evlendi, ancak bu evlilik 2015'te sona erdi. 2007-2008 hapishane deneyimini "Bedel" adlı kitapta anlattı. 2015'te CHP İstanbul 1. Bölge'den milletvekili aday adayı oldu.

BABASI GEÇEN YIL HAYATINI KAYBETTİ

Özay'ın babası İlhan bey 2 Ocak 2023 tarihinde toprağa verilmişti. 

tuğba özay babası

Sosyal medya hesabından art arda paylaşımlar yapan Tuğba Özay, babasının yoğun bakımda tedavi gördüğünü ancak yaşayıp yaşamadığının kendisinden saklandığını belirtmiş, sevenlerinden dua istemişti.

Özay'ın, "Babam yaşasın, ben öleyim. Ne olur dua edin" paylaşımı yürek yakmıştı.

HAYATA BAKIŞ AÇISI

Özay, kendini hem sahnede güçlü ve kameralar önünde büyüyen, hem de evinde ve çiftliğinde doğal ve sakin biri olarak tanımlıyor. O, iş ve ev hayatını ayrı tuttuğunu, dışarıda güçlü ama içten duygusal biri olduğunu söylüyor​​.

Ünlülüğüne rağmen mütevazı ve halka sıcakkanlı yaklaşımıyla tanınan Özay, şöhretle ilgili sıkıntılı durumları sabırla ve olgunlukla karşılıyor​​.

Özay, özel hayatını gizli tutmayı tercih ediyor ve bu konuda hassas olduğunu belirtiyor​​.

Yol gösterici ve rol model olmayı seven Özay, bunun en büyük kazancının insanlar olduğunu vurguluyor​​.

Denemek istediği yeni bir iş olarak astronotluğu dile getiriyor​​.

En keyif aldığı anlar, esprili ve eğlenceli olmakla ilgili olarak tanımlıyor​​.

Zor anlarında güç kaynağı olarak ailesini, dualarını ve geçmişteki acı deneyimlerini gösteriyor​​.

Çok yönlü işler yapmanın, onu sosyal, dışa dönük, cesur ve girişken yaparak karakterini güçlendirdiğini ifade ediyor​​.

Yorumlar