Tuba Vural Çokal kimdir

Tuba Vural Çokal kimdir, aslen nereli, neden istifa etti? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından en sık arananlar arasındaki yerini koruyor. Peki, Tuba Vural Çokal kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Tuba Vural Çokal kimdir

Tuba Vural Çokal kimdir, aslen nereli, neden istifa etti? sorularının yanıtı Tuba Vural Çokal'ın partisinden istifa ettiğini duyurmasının ardından vatandaşlar tarafından Google üzerinde sıkça araştırılmaya başladı. Peki, Tuba Vural Çokal kimdir? 

KİMDİR?

Tuba Vural Çokal Twitter üzerinden partisinden ayrıldığını duyurdu. Çokal, yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerle gündeme geldi.

Partisinden istifa ettiğini açıklamasının ardından gözler İyi Parti 27. Dönem Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal'a çevrildi. Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri ise Çokal'ın memleketi oldu. Tuba Vural Çokal aslen Antalyalıdır. Çocukluk yılları ise Mersin'in Manavgat ilçesinde geçmiştir. İlköğretim ve Ortaokulu eğitimini de yine buradaki Çağlayan İlköğretim Okulunda tamamlamıştır.

Liseden mezun olan Çokal, girdiği sınavın ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış ve burada Tıp eğitimini aldıktan sonra mezun olmuş. 2003 yılında Göz Hastalıkları Uzmanlığı İhtisasını, 2004 yılında ise Fizyoloji Doktorasını tamamlayan Tuba Vural Çokal, bu alanda kendini kanıtlamış bir doktor olarak öne çıkmaktadır. 

Başarılı bir kariyere sahip olan Tuba Vural Çokal, İstanbul Alman Hastanesi ve Şiş Göznuru Koruma Vakfı Göz Hastanesinde Başhekim olarak çalışan Tuba Vural Çokal en son Antalya’da Özel Side Anadolu Hastanesinde göz hastalıkları uzmanı olarak çalışmış ve Side’de kendi kliniğini açarak hasta kabulüne başlamıştır.

Kendisi gibi bir doktorla evli olan Çokal evli ve iki çocuk sahibidir.

TUBA VURAL ÇOKAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Partisinden istifa ettiğini Twitter hesabı üzerinden duyuran Çokal, açıklamasında “Eğer emekler kişisel hırs ve egolara ezdirilir, değersizleştirilmeye çalışılırsa ve bu durum bir siyasi partide alışkanlık haline geldiyse, ne yazık ki ülkeye ümit olamaz, yol arkadaşlarım ve şahsımda uzun zamandır değersizleştirmeye ve tacizlere maruz kalmaktadır. Türk milliyetçiliğini daha etkin ve Türklerin iktidar yürüyüşüne Meral Akşener'in önderliğinde ulaşmak adına çıktığımız bu yol beklentileri karşılayamamıştır. En önemlisi şahsımı Antalya seçmeni seçmiştir. Antalya dışında zorlama bir siyasetin Antalya'ya dayattığı bu siyasal durumun adı üzüm yemek değil, bağcı dövmektir. Bağban olarak çekiliyor, dağdan gelenlerin önünü açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Selim Mersinde manavgat diye bir ilcemi var.?