TSSF'den 15 Temmuz şehitlerine su altında anma

- Saroz Körfezi Kabatepe açıklarında savaş batığı mayın gemisine dalış yapacak 25 dalgıç, "Vatan ve milli birlik uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açacak

Google Haberlere Abone ol
TSSF'den 15 Temmuz şehitlerine su altında anma


ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) 15 Temmuz şehitlerini su altında düzenlenecek etkinlikle anacak.

TSSF'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla su altında anma programı düzenleneceği belirtildi.

Etkinliğin Saroz Körfezi, Kabatepe açıklarında yapılacağının ifade edildiği açıklamada, sporcuların suda pankart açacakları bildirildi.

Toplam 25 dalgıcın, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitler için suya gireceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçen yıl 15 Temmuz'da ülkemizin, devletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain darbe girişiminin, devletimiz ve halkımızın kahramanlığıyla başarısızlığa uğratılmasını ve bu uğurda şehit olanları, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu su altında etkinlik yaparak anacak. TSSF üyesi Bilimsel Yüzme Eğitim Spor Kulübünün (BYEM) 25 dalgıcı, Çanakkale'ye bağlı Saroz Körfezi Kabatepe mevkisinde 15 Temmuz cumartesi günü sabah saatlerinde Blackfish BYEM teknesiyle denize açılacak. Dalgıçlar savaş batığı mayın gemisine dalarak 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerini anmak için denizin metrelerce altında, 'Vatan ve milli birlik uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.' yazılı pankart açacaklar."

Yorumlar