TSK ve ÖSO hazır, vurulacak hedefler belli

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde kümelenen teröristleri temizlemek için yapacağı Barış Pınarı Harekatı kısa bir zaman içinde başlayacak. Operasyon öncesinde vurulacak hedefler belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
TSK ve ÖSO hazır, vurulacak hedefler belli

ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi ile birlikte Fırat’ın doğusu ve Münbiç’ten PKK’lı teröristleri temizleyecek Barış Pınarı Harekâtı’nda sona yaklaşılıyor. Türk savaş uçakları önceki gece Irak’ın Suriye’ye açılan kapısı Semelka ile Malikiye’de terör örgütüne aşt hedeflerini bombaladı. Kapsamlı bir operasyon için ise bölgedeki tüm ABD askerlerinin güneye çekilmesi bekleniyor.

HEDEFLER BELİRLENDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bölgede bulunan yaklaşık 50 askerin bölgenin güneyine indiğini söyledi. Pentagon ve batılı ülkelerin verdiği destekle hudut hattında birçok tünel-mevzi kazan teröristler ise büyük oranda varlıklarını koruyor. Türk ordusu, Suriye Milli Ordusu ile birlikte ilk etapta Tel Abyad ile Rasulayn arasındaki 120 kilometrelik cephede başlayacak operasyon hazırlıklarını tamamladı ve operasyon emrini bekliyor. Barış Pınarı’nın karadan başlamadan önce harekatın işaret fişeği olacak hava harekâtı ve eşzamanlı yürütülecek obüs/tank atışlarının yapılması bekleniyor. Operasyon sırasında hava harekatı ve obüslerle vurulacak PKK üsleri, karargahları, eğitim yerleri ve silah depoları tek tek belirlendi. Terör hedeflerine yönelik yoğun bombardıman sonrası TSK ile Suriye Milli Ordusu, Akçakale-Ceylanpınar’ın karşısında en az 32 kilometre derinlikte operasyon icra edecek.

ÖLÜRSEM ŞEHİT KALIRSAM GAZİ

Harekât için bütün hazırlıkların tamamlandığını bir kez daha duyuran Milli Savunma Bakanlığı (MSB) , “TSK sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadeleye hazırdır.” açıklaması yaptı.

"HAZIRIZ"

MSB bir başka paylaşımında da “TSK, PKK/PYD- YPG-SDG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Şanlı ordumuz Güvenli Bölge Harekâtı için hazırdır.” mesajını paylaştı.

MİLLİ ORDU DAHA EĞİTİMLİ

Sınır hattında ilk olarak 120, sonrasında 450 kilometrelik bölgenin teröristlerden temizleneceği Barış Pınarı, cumhuriyet tarihinin en kapsamlı operasyonu olacak. Fırat’ın doğusunda arazi yapısı ve iklim koşullarının Mehmetçik için avantaj olduğu belirtiliyor. Çünkü sözkonusu bölge, dağlık Afrin’in aksine dümdüz bir yapıya sahip ve meskûn mahaller de sınırda bulunuyor. TSK obüslerinin 40 kilometrelik menziliyle hava harekâtına bile gerek bırakmayacak olması da teröristlerin imhasını kolaylaştırıyor. Obüslere ek olarak çok namlulu roket atar mermileri 100 kilometreye kadar istenen hedefi vurabiliyor. Mehmetçiğin arazideki yoldaşı Suriye Milli Ordusu ise Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarına nazaran daha eğitimli durumda. Tüm bu unsurların Barış Pınarı’nı önceki operasyonlardan daha kolay hale getirmesi bekleniyor. Öte yandan ABD’lilerle irtibat için Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi, operasyon süresince çalışır durumda olacak. Misyonu değiştirilen merkez, sahada olası kazaların önlenmesi ve gelişen durumlara karşı alınması gereken tedbirlere yoğunlaşacak.

Yorumlar