TSK IŞİD'in doçkalı 4 aracını imha etti

Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgeden bugün akşam saatlerinde Kilis'teki karakol bölgesine dört roket atılması üzerine misliyle cevap verildi ve 13 örgüt mensubu öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
TSK IŞİD'in doçkalı 4 aracını imha etti
Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Kilis'teki bir karakolun yakınlarına 4 roket fırlatıldı. Roketlerin atıldığı bölge yoğun ateş altına alındı. İlk belirlemelere göre IŞİD'in 4 doçkalı aracı imhalı edilirken, 13 de örgüt mensubu öldürüldü. 

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'dan yapılan açıklamada, "Kilis'teki öncü hudut karakolu bölgesine 4 roket atıldı" denildi. Açıklamada, "Suriye'deki DEAŞ mevzileri vuruldu, 13 DEAŞ'lı öldürüldü. DEAŞ'a ait doçka taşıyan 4 araç ile 3 top mevzisi imha edildi" ifadeleri kullanıldı. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırda konuşlu bulunan fırtına obüsleri, Suriye'nin Turkuman Barik bölgesindeki DAEŞ mevzilerini vurdu. Vurulan mevzilerde ilk belirlemelere göre 13 IŞİD mensubu hayatını kaybetti. 

Genelkurmay kaynaklarının verdiği bilgiye göre Kilis Öncü Hudut Karakolu sorumluluk bölgesine akşam saatlerinde atılan dört roket, karakol binası dışında boş araziye düştü.

Roketlerin düşmesinden sonra bölgedeki ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla, roketlerin atıldığı Turkuman Barik bölgesindeki DAEŞ mevzileri tespit edildi. Sınırda bulunan Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) bataryasıyla ateş açılması sonucunda ilk belirlemelere göre 13 IŞİD üyesi terörist etkisiz hale getirildi.


- Hedefler bu araçlarla tespit ediliyor. 

Bu atışlar sonucunda, ikisi üzerinde Doçka taşıyan dört araç ile aynı bölgede tespit edilen üç top mevzisi de imha edildi.


- Tespit edilen hedefler Fırtına obüsleriyle vuruluyor. 

Yorumlar