TSK 50 araçlık konvoyla İdlib'in merkezine girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu İdlib'e girdi. TSK'ya ait yaklaşık 50 araçlık konvoy İdlib'e girerken çekilen görüntüler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
TSK 50 araçlık konvoyla İdlib'in merkezine girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Esed ve Rusya'nın taciz ve saldırılarına rağmen İdlib'e kontrol altında tutmakta kararlı. TSK'ya ait 50 araçlık yeni bir askeri konvoy siviller için güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla sabah saatlerinde İdlib'e girdi. Suriye Milli Ordusu'da (SMO) Türk askerine eşlik etti.

TSK REJİM HEDEFLERİNİ VURMUŞTU

Suriye rejimi, İdlib'i ele geçirmek için İdlib ve Halep kırsalında saldırılarını arttırarak devam ediyor. Bölgede savaş uçakları, sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra TSK’nın üslendiği alanların çevresini bombalamayı sürdürüyor. TSK ise rejimin saldırılarına karşılık Serakib ve Neyrab’taki rejim hedeflerini topçu atışları ile vurmuş ve bir çok hedefi etkisiz hale getirmişti. Muhaliflerin de Halep batısındaki Şeyh Süleyman hattında bir grup rejim milisini füze ile vurduğu belirtildi.

REJİM M4 GÜNEYİNDE 

Rejim, saldırılarını M4 otoyolunun güneyinde yoğunlaştırdı. Rus uçaklarının da M4 güneyindeki Sifohen, Kensafra ve Kefer Uveyyid kasabasına hava saldırısı düzenlediği belirtiliyor.

SON DURUM

Çatışmalar, bu hatta yoğunlaşırken muhalif gruplar, İdlib’in güneyindeki Cebeli Zaviye’de rejime ait bir İHA düşürdü. Muhalifler, yine bu hatta bulunan Armenaz’de rejime ait bir tankı imha etti. Öte yandan muhalif gruplar, esir düşen iki savaşçılarına karşılık, İranlı bir milisin cesedini takas etti.

Yorumlar