TSE, 15 Temmuz şehitleri anısına kitap hazırladı

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "15 Temmuz'u unutturmamak ve şehitlerin kahramanlıklarını kayıtlara geçirmek amacıyla TSE, '15 Temmuz Şehitleri' anısına bir kitap hazırladı" - "Titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan bu kitapta, 247 şehidimizin özgeçmişleri, fotoğrafları ve nerede şehit oldukları bilgisine yer verdik"

Google Haberlere Abone ol
TSE, 15 Temmuz şehitleri anısına kitap hazırladı

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz'u unutturmamak ve şehitlerin kahramanlıklarını kayıtlara geçirmek amacıyla Türk Standardları Enstitüsünün (TSE), "15 Temmuz Şehitleri" anısına bir kitap hazırladığını bildirerek, "Titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan bu kitapta, 247 şehidimizin özgeçmişleri, fotoğrafları ve nerede şehit oldukları bilgisine yer verdik." dedi.

Bakan Özlü, AA muhabirine, TSE'nin "15 Temmuz Şehitleri" anısına hazırladığını kitaba ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup teröristin, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, demokrasiye ve seçilmiş hükümete yönelik darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Özlü, milletin ve demokrasi yanlısı güvenlik güçlerinin kahramanca direnişiyle hain girişim boşa çıkarıldığını söyledi. Darbe girişimi sırasında ülkenin ve demokrasinin beka sorunuyla karşı karşıya kaldığının altını çizen Özlü, 15 Temmuz gecesinin ardından Türkiye'nin adeta kaos ve iç savaşın eşiğinden döndüğünü belirtti.

Özlü, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış hainlerin darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan, kışlaların önüne yığılan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde nöbete duran milletin, her şart altında ülkesine sahip çıkacağını gösterdiğini vurguladı. Milletin, şehit ve gazilerin gösterdiği kahramanlık ve cesaretin her türlü takdirin üzerinde olduğuna işaret eden Özlü, "Böyle bir milletin mensubu olmak bizim için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Darbe girişimi gecesinde ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde, kuşaktan kuşağa aktarılacak bir demokrasi destanı yazılmıştır. Biz de bu tarihi olayı 15 Temmuz'u unutturmamak ve şehitlerimizin kahramanlıklarını kayıtlara geçirmek amacıyla, TSE olarak demokrasi şehitlerimizin anısına bir kitap hazırladık. Titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan bu kitapta, 248 şehidimizin özgeçmişleri, fotoğrafları ve nerede şehit oldukları bilgisine yer verdik." diye konuştu.

Söz konusu kitabı hazırlarken, şehitlerin aileleriyle görüşerek yardım istediklerini anlatan Özlü, "O yaslı dönemlerinde bizlerden yardım ve desteklerini esirgemeyen şehit ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizle ilgili eksik bıraktığımız ya da yanlış ifade ettiğimiz hususlar varsa da kendilerinden özür diliyoruz." ifadesini kullandı.

Özlü, bakanlık ve bağlı kuruluşları olarak, Türk bayrağının daha yüksekte dalgalanması ve ülkenin itibarının yükselmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, demokrasiden, milli iradeden, kalkınma ve istikrardan yana kararlı tavırlarını ve şehit aileleriyle dayanışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

TSE'nin "15 Temmuz Şehitleri" kitabının kamu kurumlarına, kütüphanelere ve şehit ailelerine gönderileceğine de değinen Özlü, çalışmanın diğer kurumlara örnek olması temennisinde bulundu.




Yorumlar