Trump'tan kafa karıştıran koronavirüs açıklaması: Nisan'da biter

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs için yaptığı açıklamada nisan ayında havaların ısınmasıyla yeni tip koronavirüs salgınının biteceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Nisanda koronavirüs biter

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüsü ile ilgili konuşan ABD Başkanı Donald Trump, nisan ayında havaların ısınmasıyla Çin'de başlayan yeni tip koronavirüs salgınının son bulacağını söyledi. Trump'ın açıklamaları sosyal medyada alay konusu olurken kimi çevreler açıklamaya şüpheyle yaklaştı.

NİSANDA BİTMİŞ OLUR

Yarın ön seçimlerin yapılacağı New Hampshire eyaletinde düzenlediği miting öncesinde Fox televizyonuna konuşan ABD Başkanı Trump, Çin ile ikili ilişkileri ve yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin koronavirüs salgınıyla ilgili gayet profesyonelce adımlar attığını söyleyen Başkan Trump, "Çin'in çok yakında virüsü kontrol altına alacağına inanıyorum. Nisan ayında havaların ısınmasıyla koronavirüs de bitmiş olur." ifadelerini kullandı.

EN İYİ UZMANLARIMIZI GÖNDERİYORUZ

Trump, ABD'nin virüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan bölgesine Dünya Sağlık Örgütü uzmanları gönderdiğine işaret ederek, "Çin ile yakından çalıştığımızı söyleyebilirim. Oraya en iyi uzmanlarımızı gönderiyoruz." dedi.

İki ülke arasında yapılan ticaret anlaşmasının da iki ülke ilişkilerine katkı sağladığını ifade eden ABD Başkanı Trump, anlaşmadan sonra Çin'in ABD'ye saygı duymaya başladığını söyledi.

Çin'in yapılan birinci faz ticaret anlaşması ile milyarlarca dolarlık ABD ürününü tekrar satın almaya başladığını aktaran Trump, "Virüsün Çin'in ABD mallarını satın almasını etkileyeceğini sanmıyorum. Çin virüsü yok etmek için çok çalışıyor, biz de onlarla iletişim halindeyiz." açıklamasında bulundu.

KORONA 1017 CAN ALDI

Vuhan'da ortaya çıkan koronavirus şuana kadar sadece Çin anakarasında 1017 can alırken son 24 saatte 108 kişi hayatın kaybetti.

 

Yorumlar