Trump'tan 50 milyar dolarlık 'Acil Durum' kararı

ABD Başkanı Trump, ülkesinin koronavirüse karşı "Acil Durum" moduna geçtiğini belirterek bunun için 50 milyar dolarlık bir fonun ayrılacağını söyledi. ABD'de virüs nedeniyle ölü sayısı 41 olurken, 1700 vaka tespiti var.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan 50 milyar dolarlık 'Acil Durum' kararı

Koronavirüsten en çok etkilenen ilk 10 ülke arasında yer alan ABD'de başkan kararıyla "Ulusal Acil Durum" ilan edildi. Karar, ABD ekonomisi için 50 milyar dolarlık bir harcama anlamına geliyor. Trump bu parayı aktaracaklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de etkisini artıran Kovid-19 salgınına ilişkin Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin aldığı erken önlemler nedeniyle virüsün daha da yayılmasının önüne geçtiklerini savunan Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğunu açıkladığına da işaret etti.

ABD Başkanı Trump, "Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar çok önemli 2 büyük kelime." ifadesini kullanarak, 50 milyar dolara kadar acil durum fonunun erişime açılacağını kaydetti.

ABD genelinde son güncellemelere göre koronavirüs taşıyan vaka sayısının 1700'ü geçtiği, ölü sayısının ise 41'e ulaştığı bildirilmişti.

Yorumlar