Trump'ın yardımcısı Pence'ye "Hamilton" protestosu

- Trump'ın yardımcısı Pence, izlemeye gittiği, ABD’nin "kurucu babaları"ndan Alexander Hamilton’ın hikayesini anlatan Hamilton oyununda protesto edildi - Pence'nin New York'taki oyunda protesto edilmesine tepki gösteren Trump, özür dilenmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın yardımcısı Pence'ye "Hamilton" protestosu

NEW YORK (AA) - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkan seçilen Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence, dün gece izlediği New York'taki ünlü Broadway müzikali Hamilton oyunu sırasında protesto edildi.

Trump yönetimi, henüz resmi olarak göreve başlamadan New York'ta kapalı gişe oynayan Tony Ödüllü müzikal tiyatro oyununda protesto edildi. Oyunu izlemeye gelen Trump'ın yardımcısı Pence, çoğunluğu yerli ve yabancı turistlerle dolu salondakiler tarafından sık sık yuhalanırken, sahneden gelen ilginç bir protestoyla karşılaştı.

ABD'nin geleceğini şekillendiren, ülkenin "kurucu babaları"ndan kabul edilen Alexander Hamilton dönemindeki isyancı köleleri ve Hamilton’ın hikayesini anlatan oyunu sırasında gerçekleştirilen protestoda, sahneden Pence'ye hitaben, "Biz, bizi korumayacağınıza dair paniğe kapılmış çoğulcu Amerikayız" mesajını okudu.

- "Umuyoruz bizi duyacaksınız"

Hamilton'ı tabancalı düelloda öldüren Başkan Thomas Jefferson'ın yardımcısı Aaron Burr'u canlandıran siyahi oyuncu Brandon Victor Dixon, Pence'nin de seyirciler arasında olduğunu farketmesinden sonra salonda bulunan izleyicilere, "burada yuhalayacak bir şey yok" derken, Pence'ye hitaben de "Efendim, sizin için bir mesajımız var ve umarız bizi duyarsınız." diyerek "yapıcı" bir protesto gerçekleştirdi.

Dixon, Pence'ye hitaben şunları kaydetti:

"Beyefendi, biz farklılıkları olan Amerikayız. Yeni yönetiminiz gezegenimizi, çocuklarımızı ve bizi korumayacak veya vazgeçilmez haklarımızı savunmayacak. Biz gerçekten bu oyunun Amerikan halkı adına işe yaraması ve size Amerikan değerlerimizin yüceltilmesi konusunda ilham olmasını umuyoruz."

- Trump tepki gösterdi

Trump ise cumartesi sabahı attığı twitter mesajında dün gece Richard Rodgers Theatre'daki müzikalde yaşananlara tepki gösterdi.

Mesajının birinde, Hamilton oyununun Pence'yi taciz ettiğini ve bunun çok kaba olduğunu belirterek "bu olmamalıydı" diyen Trump, diğer mesajında şunları kaydetti:

"Tiyatro her zaman güvenilir ve özel bir yer olmalıdır. Hamilton oyuncuları çok iyi bir adam olan Mike Pence'ye karşı dün gece çok saygısızdı. Özür dileyin!"

Çoğunluğu Demokratlar olmak üzere bir çok Amerikalı, Trump ve yardımcısı Pence'yi seçim kampanyasındaki konuşmalarından dolayı "bölücü" buluyor.

Amerikalı aktör ve oyuncu Lin-Manuel Miranda’nın kaleme aldığı ABD'nin ilk Hazine Bakanı ve ülkenin mali sisteminin kurucusu Alexander Hamilton'dan esinlenerek yazdığı Broadway müzikali kapalı gişe oynarken, biletleri ortalama 500 dolara satılıyor.


Yorumlar