"Trump'ın mobilyacısı" seçim sonuçlarından memnun

- İzmirli mobilyacı Doruk Yorgancıoğlu, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump için "Trump Home" markasıyla üretim yapıyor - Yorgancıoğlu: - "2013 yılında 'Trump Home' üretimine başladık. Tasarım, üretim, satış ve pazarlama gibi tüm operasyonları bizde. Ancak bazı görsel konularda stratejik kararları birlikte alıyoruz. Zaten Mr. Trump, görsel anlamda fark yaratmasıyla ünlü. Tasarımlarımıza kadar kendisi ilgileniyor" - "Kendisini kişisel olarak tanıdığım için kesinlikle iyimserim. İlerleyen günlerde ABD'ye gideceğim ve kendisini tebrik etmek için görüşme yapmayı deneyeceğim"

Google Haberlere Abone ol
"Trump'ın mobilyacısı" seçim sonuçlarından memnun

İZMİR (AA) - TOLGA ALBAY - ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump için Trump Home markasıyla mobilya üretimi yapan İzmirli iş adamı Doruk Yorgancıoğlu, adaylık süreci öncesi sık görüştüğü Donald Trump’ın çok iyi ve babacan birisi olduğunu belirterek, “Seçim sonuçları benim için sürpriz olmadı. Kendisini kişisel olarak tanıdığım için kesinlikle iyimserim. İlerleyen günlerde ABD'ye gideceğim ve kendisini tebrik etmek için görüşme yapmayı deneyeceğim." dedi.

Lüks segmentte mobilya üretimi yapan Dorya Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancıoğlu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerinde AA muhabirine açıklama yaptı.

Üst gelir grubuna hitap eden tasarımlarla egzotik ağaçlar, doğal taş, deri ve metallerin kullanıldığı özgün tasarımlarla yıllık 20-30 bin parça üretim yaptıklarını anlatan Yorgancıoğlu, başta ABD olmak üzere 50 pazara ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

- Trump ile 2012'de tanıştı

ABD'li, İngiliz ve İtalyan firmalarla rekabet ettiklerini anlatan Yorgancıoğlu, Donald Trump ile 2012 yılında tanıştıklarını kaydetti.

ABD'nin yeni başkanı Trump ile bir otel için tasarladıkları mobilya grubunu çok beğenmesiyle başlayan iş ortaklığı hikayesinin her yıl büyüyerek devam ettiğini belirten Yorgancıoğlu, şöyle konuştu:

"New York'taki bir otel için ürettiğimiz mobilyayı gördükten sonra Mr. Trump ile tanıştık. Kendisi bize, 'çok fazla yerden mobilya aldık ama bu kaliteyi ve tasarımı görmedik' dedi. Sonraki yıllarda mobilya işine girme talepleri ve bize teklifleri oldu. Anlaştık ve 2013 yılında 'Trump Home' üretimine başladık. Tasarım, üretim, satış ve pazarlama gibi tüm operasyonları bizde. Ancak bazı görsel konularda stratejik kararları birlikte alıyoruz. Zaten Mr. Trump, görsel anlamda fark yaratmasıyla ünlü. Tasarımlarımıza kadar kendisi ilgileniyor. Bu ürünleri sadece Trump otellerine değil, bu markayla Dubai, Hong Kong, Londra ve New York'ta kullanıcılar da satın alabiliyorlar. Diğer ürünlerimiz gibi 50 ülkede de satmaya başladık. Her yıl üretim ve satışlar büyüyor. İki tarafın da bu işi büyütme kararlılığı var."

- "Tebrik için gideceğim"

Donald Trump ile adaylık süreci öncesi sık sık görüştüklerini, aralarında bir aile dostluğu oluştuğunu anlatan Yorgancıoğlu, "İlerleyen günlerde ABD'ye gideceğim ve kendisini tebrik etmek için görüşme yapmayı deneyeceğim." dedi.

Siyaset bilimi okumasına rağmen siyasetten uzak durduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, Trump ile ilgili şunları anlattı:

"Henüz 31 yaşındaydım. Bir sunum hazırlamıştık. New York'taki ofisinde sunuyordum. Bu sırada beni durdurup, annemin babamın sağ olup olmadığını sordu. Bu, Türkiye'de sorulabilir ama ABD'de normal değildir. Şaşırarak, sağ olduklarını söyledim. İyi olup olmadıklarını sordu, 'iyi' dedim. Merak edip neden sorduğunu sordum. Dedi ki 'Herhalde başına bir trajedi geldi, çünkü bu işin başına geçmek için çok gençsin'. Orada sadece iş için değil, karşısında konuşan insana bakıp onunla ilgili bir fikir geliştiren ve empati kuran bir insan olduğunu görmüştüm. Bu benim için önemli bir andır.

Ben seçilse de seçilmese de iyi olacağını düşünmüştüm. İnşallah dünya için hayırlı olur. Çok iyi ve babacan biridir. Düşünceli, işini iyi bilen, takip eden, iyi insan seçen ve saygılı, kültürlere saygılı bir insan olarak tanıyorum. Benim tecrübelerim bu. Seçim sonuçları benim için sürpriz olmadı. Trump'un ABD'de popüler olduğunu da biliyordum. Ancak kendisiyle seçimleri ve adaylığını hiç konuşmadık."

Yorumlar