Trump'ın Adalet Bakanlığına Sessions'u atayacağı iddiası

- ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın, Adalet Bakanlığına Senatör Sessions'ı, CIA'in başına da Kongre üyesi Pompeo'yu atayacağı iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın Adalet Bakanlığına Sessions'u atayacağı iddiası

NEW YORK (AA) - ABD'de başkanlık yarışından zaferle çıkan Cumhuriyetçi Partili Donald Trump'ın, yakın danışmanı Senatör Jeff Sessions'u Adalet Bakanlığına atayacağı, Kongre üyesi Mike Pompeo'yu da ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) başına getireceği ileri sürüldü.

Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'a karşı girdiği 58. başkanlık yarışından zaferle çıkan Trump, Seçmenler Kurulu'nun kendisini başkan olarak ataması halinde ocak ayı sonunda başlayacağı görevinde kabinesinde yer alacak kişileri seçmeye devam ediyor.

New York Times gazetesi, Trump'ın geçiş ekibine dayandırarak verdiği haberinde, Trump'ın Adalet Bakanlığına Cumhuriyetçi Parti'den Alabama Senatörü Sessions'ı seçeceğini iddia etti.

69 yaşındaki eski savcı Sessions, 1997'den itibaren bulunduğu Senato'nun Adalet Komitesi'nde görev yaparken göçmenlik reformuna karşı durmuştu.

- Irkçı yorumlarından dolayı federal hakimliği reddedilmişti

1980'li yıllarda Alabama Savcısı olarak görev yapan Sessions, 1986'da eski Başkan Ronald Regan tarafından federal hakimliğe aday gösterilirken, Cumhuriyetçi ağırlıklı Senato Adalet Komitesi, ırkçı yorum ve eylemlerinden dolayı Sessions'u bu göreve uygun bulmayarak reddetmişti.

1995'te Alabama Savcısı seçilen Sessions, 1996'da girdiği seçimden zaferle çıkarak senatör olurken, daha sonra federal hakimliğini reddeden komitede görev aldı.

- CIA için Kongre üyesi Pompeo'nun adı geçiyor

Gazete, Trump'ın, Kansas'tan Cumhuriyetçi Kongre üyesi, eski ordu mensubu Pompeo'yu da CIA'in başına getireceğini öne sürdü.

Üç dönem Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde görev yapan Pompeo, Libya'nın Bingazi kentindeki ABD Konsolosluğuna düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma sırasında aldığı görevle Demokrat Parti'nin adayı Clinton'a yönelik sert eleştirilerinden sonra partisinde yükselen isim olmuştu.

Kendi adına hazırlanan internet sitesine göre, West Point'teki Harp Okulunu birincilikle bitiren 52 yaşındaki Pompeo, süvari subayı olarak göreve başladı. Daha sonra ordudan ayrılan Pompeo, Harvard Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve "ekipman imalatı, dağıtım ve hizmet şirketi" kurdu.

Yorumlar