Trump'tan kritik Türkiye hamlesi: Beyaz Saray'a çağırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Barış Pınarı Harekatı başlatmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Trump, bugün Türkiye ile yaşanan gelişmeleri görüşmek için senatörleri Beyaz Saray'a davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan kritik Türkiye hamlesi: Beyaz Saray'a çağırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile beraberindeki ABD heyeti ile görüşmesi beklenirken ABD'den kritik bir hamle geldi. 

Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması çağrısını defalarca yenileyen ABD'de Türkiye'ye karşı bir yasa tasarının oylanma ihtimali var.

ABD HEYETİNİN ZİYARETİ ÖNCESİ KRİTİK TOPLANTI

Tasarı ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham tarafından gündeme getirilecek.

Başkan Trump, ABD heyetinin Türkiye ziyareti öncesinde tüm senatörleri Türkiye ile ilgili gelişmeleri görüşmek üzere Beyaz Saray'a davet etti.

Yorumlar

Tercih Avrupa ve Amerika suriyeli mültecilerin evine mi dönmesini ister yoksa avrupaya mı dağılmasını ister. Türkiyeye Bu konuda yardımcı olmazlarsa kavimler göçü benzeri bir baskı ile karşılaşabilirler. İşte böyle bir durumu isteyip istemedikleri Avrupa toplumuna iyi anlatılmalıdır.