Trump'ın atadığı en son isim 10 gün dayanabildi

ABD Başkanı Trump'ın seçilmesi üzerinden neredeyse bir yıl geçecek hala sağlıklı bir ekip kuramaması dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Şu ana kadar sayısız kişiyi görevden alan ya da istifa etmelerine neden olan Trump, son olarak 10 gün önce büyük tartışmalarla göreve gelen Beyaz Saray İletişim Direktörü Scaramucci'yi de görevden aldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Scaramucci'nin yeni yapılanma çerçevesinde ayrıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın atadığı en son isim 10 gün dayanabildi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD Başkanı Donald Trump'ın adam harcama uygulaması devam ediyor. Seçildiği günden bu yana çevresindeki birçok ismi değiştiren, istifa ettiren Donald Trump son olarak Beyaz Saray sözcüsünün istifasına, ardından tartışmalı bir ismin Beyaz Saray İletişim Direktörlüğüne getirilmesine neden olmuştu. Ancak son göreve getirilen isim de ancak 10 gün dayanabildi. Beyaz Saray kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre son isim, üst düzey yöneticilere kaba davrandığı gerekçesiyle görevinden aldı. 

Beyaz Saray İletişim Direktörlüğüne 10 gün önce büyük tartışmalarla getirilen Anthony Scaramucci, bugün görevinden ayrıldı. Scaramucci'nin üst düzey yetkililere karşı kaba davrandığı iddia ediliyor. Scramucci, daha göreve gelmeden Beyaz Saray'daki üst düzey isimler aleyhinde seviyesiz açıklamalarda bulunmuştu. Ancak Trump buna rağmen bu ismi göreve getirmişti. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Scramucci'nin görevden ayrılmasıyla ilgili Beyaz Saray'dan kısa bir resmi açıklama geldi. Beyaz Saray, 10 gün önce Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak atanan Anthony Scaramucci’nin yeni atanan Özel Kalem Müdür John F. Kelly’nin kendi ekibini kurmasına imkan vermek üzere görevinden ayrıldığını duyurdu. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, “Anthony Scaramucci Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü görevinden ayrılacak. Scaramucci Özel Kalem Müdürü John F. Kelly'ye yeni bir başlangıç ve kendi ekibini kurma imkanı vermenin en iyisi olduğunu hissetti. Biz de onun hakkında en iyisini diliyoruz.” denildi.

Amerikan medyasının Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre Scaramucci’nin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan John F. Kelly’nin isteği üzerine görevden ayrıldığı belirtiliyor. Scaramucci, Beyaz Saray eski İletişim Direktörü ve Basın Sözcüsü Sean Spicer’in yerine atanmıştı. Söz konusu atamanın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus’un da görevden ayrılmasına yol açtığı iddia ediliyordu.

Scaramucci’nin Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü’nü dinlemeyeceği sadece başkana hesap vereceği yönünde çıkışlarının görevden alınmasına yol açtığı belirtiliyor.

Yorumlar