Trump'tan Putin'e sürpriz teklif

ABD ile Rusya arasındaki gerilim devam ederken, Trump'tan sürpriz bir hamle geldi. Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin'i ABD'ye davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Putin'e sürpriz teklif

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Dünyanın iki büyük devleti ABD ve Rusya arasındaki kriz giderek derinleşirken Washington'dan beklenmedik bir hamle geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Beyaz Saray'da bir görüşme teklif etti.

ABD ile Rusya arasında uzun zamandır 'seçimlere müdahale konusu' nedeniyle gerginlik yaşanıyordu. Trump döneminde ilişkilerin yumuşaması beklenirken yeni krizler patlak verdi. İngiltere'de iki Rus casusunun ölümü üzerine suçlamaların hedefi olan Rusya, ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yeni yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren Rusya ise haksız suçlamalarla karşı karşıya olduğunu savunuyor.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yakında yapılması muhtemel görüşme yerleri arasında Beyaz Saray'ın da olduğunu belirtti.
Sanders, yaptığı yazılı açıklamada, Trump-Putin görüşmesine ilişkin "Başkan Trump'ın da 20 Mart'taki Devlet Başkanı Putin'le telefon görüşmesinden hemen sonra belirttiği gibi, ikili çok uzak olmayan bir gelecekte ve Beyaz Saray da dahil muhtemel yerlerden birinde görüşmeyi ele almışlardı. Şu noktada bu açıklamaya ekleyeceğimiz yeni bir gelişme yok." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray, bu açıklamasıyla Trump ile Putin arasında yakında yapılması muhtemel bir görüşmenin Beyaz Saray'da da olabileceğini kabul etmiş oldu.

Yorumlar

ihsan yuh yani rusun diplomatlarını sınır dışı et sonra putini davet et bu normal bir insanın yapacağı iş değil pisikopat bu trump