Trump'tan Putin'e 'Kırım' şoku

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, seçilmesi için gayret sarf ettiği Trump, Amerika devlet politikasını uygulamaya başladı. Trump, Putin'den Kırım işgalini sonlandırmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Putin'e 'Kırım' şoku

Sonhaberler | Haber Merkezi

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'dan Kırım'ı 'Ukrayna'ya iade etmesini beklediğini' açıkladı. Günlük basın toplantısında konuşan Spicer, "Başkan Trump Rus hükümetinden Ukrayna'da gerginliği azaltmasını ve Kırım'ı iade etmesini beklediğini açıkça ifade etmiştir" dedi. Spicer, Trump'ın ayrıca Moskova ile iyi ilişkilere sahip olmak istediğini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Trump, seçilmeden önce Rusya'ya yönelik sıcak mesajlarıyla Amerikan iç kamuoyunda sık sık eleştiriliyordu. Hatta Trump'ın seçilmesinde Putin'in etkili olduğu, Rus hackerların seçimlere müdahale ettiği iddiaları da sık sık dillendirildi. Trump'ın Beyaz Saray'a geçtikten sonraki tavrı ise Putin'in beklentilerinin aksine olmaya başladı. 

Son olarak, Trump ile Putin arasındaki sıcak ilişkinin arabulucularından biri olduğu ileri sürülen Beyaz Saray Güvenlik Sorumlusu Michael Flynn, ikili ilişkileri usulsüz yürüttüğü için görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. 

İFADEYE ÇAĞIRDILAR

Öte yandan ABD’de bir grup Cumhuriyetçi Senatörün, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Rusya ile bağlarının detaylı bir incelemeye tabi tutulması ve istifa eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn’in Senato İstihbarat Komitesi'ne ifade vermesi çağrısında bulunduğu öğrenildi. 

Yorumlar