Trump'tan Erdoğan'a yeni mektup

Londra merkezli haber sitesi Middle East Eye, ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal mektubun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup daha gönderdiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Erdoğan'a yeni mektup

ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekatı'nı uygulamamak konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal bir mektup göndermişti. Türk kamuoyunda büyük tepkilere neden olan skandal mektubun ardından Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir mektup daha gönderdiği iddia edildi.

İngiltere merkezli Middle East Eye, haber sitesinde yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan'a gönderdiği yeni mektupta S-400'lerin aktifleştirilmesi halinde Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın aracılığıyla iletildiği iddia edilen mektubun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna edemediği kaydedildi. 

ABD'LİLER S-400'LERİ KONTROL EDECEK

Öte yandan mektupta S-400'lerin aktifleştirilmemesi, ABD'li askeri yetkililerin sistemi sürekli kontrol etmesi ve Türkiye'nin Rus askeri teçhizatlarını kullanmama sözünü içeren şartlar bulunuyor. 

S-400'LERE KARŞILIK F-35 SÖZÜ

İddiaya göre, mektupta S-400'leri aktifleştirmemesi durumunda Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil edilebileceği yazıyor.

Yorumlar