Trump'ın temsilcisi Netanyahu ile görüştü

ABD Başkanı Trump'ın özel temsilcisi Greenlatt İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın temsilcisi Netanyahu ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın uluslararası barış görüşmelerinden sorumlu özel temsilcisi Jason Greenblatt ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Batı Kudüs'te biraraya geldi.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Greenblatt ve Netanyahu'nun, "İsrail'in güvenliğini güçlendirecek ve bölgede istikrarı arttıracak şekilde İsrail ile Filistin arasında gerçek ve kalıcı bir barışın sağlanmasına bağlılıklarını yineledikleri" bildirildi.

Açıklamaya göre Greenblatt, Trump'ın taraflar arasında kalıcı barışın, doğrudan görüşmeler vasıtasıyla sağlanmasını desteklediğini vurgulayarak, "Filistin ekonomisinin gelişmesini sağlamak ve Filistinlilerin yaşam kalitesini arttırmak Trump için çok önemli olduğunu" belirtti.

Netanyahu da Trump'ın liderliğinde Filistin de dahil olmak üzere İsrail ile komşuları arasında barışı geliştirmenin mümkün olduğuna inandığını belirterek, bu hedefi yerine getirmek için Trump ile yakından çalışmayı "dört gözle beklediğini" ifade etti.

Netanyahu ayrıca kendisinin de Filistinlilerin refahının sağlanmasını istediğini ve bunun barış ihtimalini güçlendiren bir unsur olarak gördüğünü söyledi.

Açıklamada ikilinin işgal altındaki Filistin topraklarında yürütülen Yahudi yerleşim yerleri inşaa faaliyetlerini de ele aldıkları belirtildi ancak detay verilmedi.

Kendisi de bir Yahudi olan Greenblatt'ın İsrail'i ziyareti, Trump Yönetimi tarafından şimdiye kadar bu ülkeye gerçekleştirilen en üst düzey ziyaret olduğu belirtildi.

Greenblatt bugün Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile de görüşecek.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar