Trump'ın istediği Rahip Brunson olayı FETÖ planı mı?

ABD Başkanı Trump'ın büyük önem vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan defalarca istediği Rahip Brunson, FETÖ ile işbirliği içinde misyonerlik faaliyetlerini yürütmekle suçlanıyor. Ancak rahiple ilgili iddiaların "gizli tanık" ifadelerine dayandırılması olayla ilgili şüpheleri arttırıyor. Rahip olayının örgüt tarafından konuyu uluslararası boyuta taşımak için yapılmış olma ihtimali de değerlendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın istediği Rahip Brunson olayı FETÖ planı mı?

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de Kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasını talep etmesi, konuyu birkez daha gündeme getirdi. Brunson'un "gizli tanık" ifadesiyle tutuklu bulunması olayın örgüt tarafından bilinçli bir şekilde tezgahlanmış olma ihtimalini gündeme getirdi. Örgütün bu yolla, kendileriyle ilgili bir davaya ABD'yi ve Hristiyan dünyasını da katmayı hedeflemeye çalıştığı belirtiliyor. 

Gizli tanığın ifadesine göre Brunson, Türkiye'nin farklı illerindeki toplantılarda misyonerlik çalışmaları yapıyordu ve FETÖ'nün, dinler arası diyaloğu geliştiren bir örgüt değil dini oluşum olduğunu anlatıyordu. Polisin araştırmalarında da ABD'li rahibin, FETÖ'nün imamlarıyla özelikle de halen firarda olan örgütünü Ege Bölgesi imamı Bekir Baz'la da sık sık görüştüğü ortaya çıktı. Protestan cemaatine ait İzmir Alsancak'taki Diriliş Kilisesi rahibi Andrew Craig Brunson, İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'nün 28 Eylül'deki yazısına göre, eşi Norine Lyn Brunson'la 'G-82 (Milli Güvenliğimiz Aleyhine Faaliyet tahdit) kodu' kapsamına alındı. Yazıda rahip ve eşinin sınır dışı edilmesi de istendi. Yazı üzerine İzmir Emniyeti Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü, 20 yıldır Türkiye'de yaşayan Brunson çiftini, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinden alındı. Türkiye'deki otum izinlerinin de bittiği belirlenen çift, Göç İdaresi'ne teslim edildi.

TAM DA SINIR DIŞI EDİLİRKEN...

Sınır dışı işlemleri sürdüğü sırada rahip rahibi Andrew Craig Brunson, hakkında biri gizli tanık savcılıkta itiraflarda bulundu. Gizli tanığın verdiği bilgilere göre, Brunson, Türkiye'nin farklı illerindeki toplantılarda misyonerlik çalışmaları yapıyordu ve FETÖ'nün, dinler arası diyaloğu geliştiren bir örgüt değil dini oluşum olduğunu anlatıyordu. Ayrıca Brunson çiftinin misyonerliğin yanı sıra FETÖ'yle ait bir şemada isimlerinin yer aldığı, yurtdışından kendilerine kaynak aktarıldığı da öne sürüldü. Polisin araştırmalarında da ABD'li rahibin, FETÖ'nün imamlarıyla özelikle de halen firarda olan örgütün Ege Bölgesi imamı Bekir Baz'la da sık sık görüştüğü saptandı. Mahkemeye gönderilen rahip tutuklandı. Eşi Norine serbest bırakıldı. Bu arada Andrew Craig Brunson, 11 Nisan 2011'de kilise avlusunda arkadaşıyla sohbet ettiği sırada, Mehmet Ali Eren'in silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırgan olay sırasında "Vatan hainleri, Manisa'daki kiliseyi bombalayacağız. Bunun hesabını El Kaide soracak" diye bağırmıştı.

DOSYA GİZLİ

Konuyla ilgili açıklama yapan rahibin avukatı Aysun Akşehirlioğlu da, "Kısıtlılık kararı olduğu için dosyayı göremedim. Gizli tanık beyanları var, onun dışında delil var mı varsa da mahiyetini bilmiyoruz. Benim dışımda kendisinin ABD'de de bir hukuk bürosuyla çalıştığını biliyorum. Onların girişimleri olmuş olabilir. Benim tarafımdan her girişim olmadı. Eşi de şu anda Türkiye'de" dedi.

Yorumlar

zeki tam fırsat güleni ver bu rahibi al denecekti