Trump'ın azlini isteyen maddeler kabul edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilmesi için başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, Trump'a yönelik iki azil maddesini onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın azlini isteyen maddeler kabul edildi

ABD Başkanı Donald Trump azledilmesi için başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşanadı.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nde yapılan görüşmelerde Başkan Donald Trump'ın azline yönelik oylanan iki azil maddedi oylandı.

Trump'a yönelik "görevin kötüye kullanılması" ve "Kongre'nin işleyişini engelleme" maddeleri Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nde  onaylandı.

Donald Trump'ın "Görevini kötüye kullanma" maddesi 17 Cumhuriyetçi vekilin "hayır" oyuna karşı, 23 Demokrat vekilin "evet" oyu ile kabul edildi.

Yine Adalet Komitesi'nde oylanan "Kongre'nin işleyişini engelleme" maddesinde de aynı oy oranları oluştu.

Adalet Komitesi'nde onaylanan maddeleri içeren azil davası taslağının gelecek hafta Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda gündeme gelmesi bekleniyor.

Trump'a yönelik azil davası taslağı, 435 vekilin bulunduğu Temsilciler Meclisi'nde görüşülecek. Taslağın burada üyelerin salt çoğunluğunun evet oyunu alması durumunda bu sefer Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya gidecek ve Trump'ın yargı süreci orada başlayacak.

Söz konusu oylama ABD'nin eski Başkanı Bill Clinton'a yönelik 1998'de yapılan oylamadan sonra bir başkanın azline yönelik yapılan ilk oylama olma özelliği taşıyor.

CUMHURİYETÇİLER VE DEMOKRATLAR ARASINDA TARTIŞMA

Adalet Komitesinde Trump'ın azline yönelik iki maddenin görüşüldüğü oturumda, Cumhuriyetçi ve Demokrat vekiller arasında tartışma yaşandı. 

Trump'a destek veren Cumhuriyetçi vekiller, bugüne kadar yürütülen azil soruşturmasının meşruluğunu sorguladı ve kendi taraflarından hiçbir şahidin dinlenmediğini vurguladı. 

Demokrat vekiller ise Trump'ın yaptıklarının "savunulacak hiçbir yanı olmadığını" iddia etti. 

Yorumlar