Trump'a 'kaçak su' davası

ABD’de Illinois eyaleti başsavcılığı, Chiacago'daki Trump International Hotel & Tower’a dava açtı. Davanın gerekçesi ise, Trump International Hotel & Tower’ın her gün Chiacago nehrinden izinsiz milyonlarca litre su çektiği iddiası.

Google Haberlere Abone ol
Trump'a 'kaçak su' davası

ABD'nin Chicago kentindeki Trump Oteli ve Trump Tower hakkında federal çevre kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Illinois Başsavcısı Lisa Madigan tarafından Cook County Bölge Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, Trump Kulesi ve Oteli’nin iklimlendirme sistemleri için Chicago Nehri’nden çekilen günlük 75 milyon tondan fazla suyun yaklaşık 35 derece daha ısıtıldıktan sonra geri salındığı belirtildi.

AP'de yer alan habere göre, kentteki canlı yaşamına risk oluşturan bu işlemle “federal çevre kanunlarının” ihlal edildiği vurgulanan dilekçede, suyun izinsiz çekildiği ve geri dönüşünün nehir ekosistemine etkisinin 92 katlı binanın yönetimi tarafından dikkate alınmadığı iddiasında bulunuldu.

Gereken izin belgelerini bir yılı aşkın süredir yenilememekle suçlanan Trump Tower ve Hotel yetkilileri ise davanın “siyasi” olduğunu ileri sürdü.

Nehirden su çekme sisteminin,hayvanlara zarar verebileceği belirtilerek, federal yasalar uyarınca çevre etki değerlendirmesi yapılması gerektiği vurgulandı.

Ancak 2013’te istenmesine karşın Trump Tower, etki raporunu teslim etmedi.

Yorumlar

ihsan trumpyn kanun kitap tanıdığı yo0kki sanki her şey ve yer babasının malı