Trump, Vietnam Başbakanı Phuc ile Beyaz Saray'da görüştü

- ABD Başkanı Trump, Güneydoğu Asyalı ilk konuğu olan Phuc ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ticaret açığını gündeme getirdi

Google Haberlere Abone ol
Trump, Vietnam Başbakanı Phuc ile Beyaz Saray'da görüştü

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın, Güneydoğu Asyalı ilk diplomatik konuğu olan Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ticaret açığını gündeme getirdiği bildirildi.

Trump, Beyaz Saray'da ilk kez Güneydoğu Asya'dan bir hükümet başkanını ağırladı ve Vietnam Başbakanı ile bir araya geldi.

Trump-Phuc görüşmesinde ağırlıklı olarak iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı ve yeni işbirliği alanlarının değerlendirildiği kaydedildi. Görüşmelerde Trump'ın, "İki ülke arasında büyük bir ticaret açığı var ve umuyorum bunu kısa zamanda dengeleyebiliriz." ifadesini kullandığı belirtildi.

Öte yandan ABD'nin kısa zaman önce ayrıldığı bir ticari anlaşma sebebiyle Vietnam'ın ekonomik kayıp yaşadığı, ancak Phuc'un Washington ziyaretinde iki ülke arasında milyarlarca dolarlık yeni anlaşmanın imzalanmasının beklendiği not edildi. Ayrıca Trump'ın kasımda düzenlenecek Asya-Pasifik Ekonomik Zirvesi dolayısıyla Vietnam'ı ziyaret edeceği, öncesinde ise iki ülke arasında yeni anlaşmalara imza atılacağı belirtildi.

Görüşmelerde Kuzey Kore'nin bölge ülkelerine oluşturduğu tehditlerin de ele alındığı ve ABD ile Vietnam'ın bu tehditlere karşı ortak ne tür adımlar atabileceğinin masaya yatırıldığı ifade edildi.

- Paris Antlaşması kararı yakında

Phuc ile Oval Ofis'teki baş başa görüşmesinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, "Paris Antlaşması'ndan çıkıyor musunuz, kararınızı ne zaman açıklayacaksınız?" sorusuna, "Çok yakında." diye cevap verdi. Konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayan Trump, sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, birkaç gün içinde kararını duyuracağını belirtmişti.

Yorumlar