Trump: Saldırıdan İran sorumlu

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ın başkenti Bağdat'taki yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliği'nin protestocular tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Saldırıdan İran sorumlu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Haşdi Şabi yanlısı protestocuların ABD Büyükelçiliğini işgal etmesinden dolayı İran'ı sorumlu tuttu.

Irak'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi örgütüne ait hedeflerin ABD uçakları tarafından vurulmasının ardından Haşdi Şabi yanlısı protestocular ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği binasını bastı.

Büyükelçilik binasının önünde bir süre güvenlik güçleriyle çatışan protestocular daha sonra duvarları ateşe vererek içeriye girdi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Trum, İran'ın ABD'li bir müteahhidi öldürdüğü çok sayıda kişiyi de yaraladığını iddia etti.

Saldırılara güçlü bir şekilde karşılık verdiklerini ve her zaman da karşılık vereceklerini belirten Trump, "İran şimdi de Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenliyor." dedi.

Saldırılardan İran'ın sorumlu tutulacağını belirten Trump, "Ek olarak, Irak kuvvetlerinin elçiliği korumasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

ABD yönetiminin Haşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları'na düzenlediği saldırıyı protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, sabah saatlerinde Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği önünde toplanmıştı.

Göstericiler elçilik binasına girmeden önce dış duvarını ateşe vermişti.

Yorumlar

vezir Türkiye peygamberler diyarıdır her şey iyi olur diye düşünmek istiyorum.