Trump meydan okudu: Bedel ödeyeceksiniz

Hakkında Temsilciler Meclisi'nde azil süreci işletilmesi ile ilgili oylama yapılmasını değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisinde hakkındaki azil oylamasının geçeceğini ama Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu Senatoda kazanacağını söyledi. Trump kendisini hedef alanlara 'Sandıkta ağır bir bedel ödeyecekler' sözleri ile meydan okudu.

Google Haberlere Abone ol
Trump meydan okudu: Bedel ödeyeceksiniz

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisinde hakkında başlatılan azil süreci hakkında konuştu. Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi'ye meydan okuyan Trump, Pelosi'ye mektup göndererek, kendisine yönelik resmi azil soruşturmasının Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylanmasını isteyeceğini söyledi.

Hakkında oylama yapılacak olan Trump, Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda yapılacak kendisine yönelik azil oylamasına kadar soruşturmaya hiçbir şekilde katılmayacağını vurguladı.

Bununla beraber Trump, Demokratların Temsilciler Meclisinde yeterli oya sahip olduğunu ve bir oylama yapılması durumunda bu oylamanın geçeceğini düşündüğünü kaydetti.

"SENATODA BİZ KAZANACAĞIZ"

Trump, "Eğer Mecliste bu oylamayı yaparlarsa yeteri kadar adamları var, hepsi aynı çizgide, oy kullanmak istemeseler bile başka seçenekleri yok, kendi parti liderliğini takip edecekler. Ondan sonra sıra Senatoya gelecek ve biz orada kazanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Demokratların Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda azil oylamasını yapmaları durumunda ağır bedel ödeyeceklerini savunan Trump, "Demokratların sandıkta büyük bir bedel ödeyeceklerine inanıyorum." dedi.

Öte yandan, Trump, soruşturma kapsamında kendi yönetiminden isimlerin Kongreye gidip ifade vermelerine izin verip vermeyeceği konusunda net konuşmaktan kaçındı.

Trump, amacının siyasi rakiplerini soruşturmak olmadığını, "kendisine ulaşan bir yolsuzluk dosyasının üzerine gitmenin görevi olduğunu" dile getirdi.

Başkan Trump, "Biden'lar umurumda değil, ben yolsuzluğu soruşturuyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar