Trump, Kudüs'ü Yahudileştirmeyi planlıyor

Filistin’in Rabat Büyükelçisi Cemal eş-Şubki, Trump'ın Kudüs kararının kenti "gizlice Yahudileştirmeyi" hedeflediğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Trump, Kudüs'ü Yahudileştirmeyi planlıyor

Filistin’in Rabat Büyükelçisi Cemal eş-Şubki, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının kenti "gizlice Yahudileştirmeyi" hedeflediğini söyledi.

Filistin Halkıyla Dayanışma Günü kapsamında başkent Rabat'ta düzenlenen panelde konuşan Büyükelçi Şubki, "ABD’nin bu adımı, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da desteklenen Doğu Kudüs’ü Filistin'in başkenti olarak tanıyan kararı ciddi şekilde ihlalidir. Bu kararın hedefi, Kudüs'ü gizlice Yahudileştirmektir." dedi.

Bu kararla bölgedeki barış görüşmelerinin hiçe sayıldığını belirten Şubki, ABD’nin Filistin’in meşru haklarına rağmen İsrail’in yanında yer aldığını kaydetti.

Filistinlilerin Kudüs’e dokunulmaması kaydıyla her türlü barış görüşmelerine açık olduğunu vurgulayan Şubki, Fas Kralı 6. Muhammed’in ABD’nin kararı öncesinde gösterdiği çabadan dolayı teşekkür etti.

ABD Başkanı Trump, bu akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar