Trump, korsan 'devlet başkanı' Guaido'yu Beyaz Saray'da ağırladı

ABD Başkanı Trump, Venezuela'da halk tarafından seçilen Maduro'yu iktidardan indirmek için kullandığı "korsan devlet başkanı" Guaido'yu Beyaz Saray'da ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
'Korsan devlet başkanı' Beyaz Saray'da

ABD Başkanı Donald Trump, doğrudan müdanale etmeye çalıştığı Venezuela'da halk tarafından seçilen Maduro'yu iktidardan indirmek için kullandığı "korsan devlet başkanı" Guaido'yu Beyaz Saray'da ağırladı.

Beyaz Saray Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin "Venezuela'daki demokratik geçiş sürecini hızlandırması için Guaido ile nasıl çalışılabileceğinin konuşulması adına önemli" olduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, "Venezuela'daki gayrimeşru diktatörlüğe karşı koymak için bölgedeki ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz ve demokratik ve refah bir geleceği sağlamak. için Venezuela halkının yanında duracağız." mesajı verildi. 

Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamada görüşmenin yerel saat ile 14.15'te (TSİ 22:15) yapılacağı belirtilmişti. 

Guaido, dün akşam Trump'ın Kongrede yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasına Beyaz Saray'ın davetlisi olarak katılmıştı. 

Guaido yurt dışı çıkış yasağına rağmen uluslararası yolculuk yapıyor

ABD destekli Guaido, Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin (TSJ) koyduğu yurt dışına çıkış yasağına rağmen 19 Ocak'ta Kolombiya'ya geçmiş, bu ülkenin başkenti Bogota'da ertesi gün düzenlenen Amerika Kıtası Terörizmle Mücadele 3. Bakanlar Konferansı'na katılmıştı.

Etkinlikte ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşen Guaido, daha sonra Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen zirvesine katılmak ve farklı temaslarda bulunmak üzere Avrupa'ya gitmişti.

Yorumlar

dünya herkesin kendi etrafında dönüyy gel vassal gel ülkeyi ne zaman bize haraç verir duruma getireceksin bakam