Trump İran'dan FBI ajanını teslim etmesini istedi

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp olduğu ileri sürülen FBI ajanı Robert Levinson'ı İran'dan istedi. Trump, uranyum zenginleştirilmesinin kötü bir fikir olduğunu söylerken İran'ın kayıp FBI ajanının teslim etmesinin iyi bir adım olacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Trump İran'dan FBI ajanını teslim etmesini istedi

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

İran'da alıkonulduğunu ve 12 yıldır kayıp olduğunu belirttiği FBI ajanı RobertLevinson'ın, ABD'ye teslim edilmesini İsteyen ABD Başkanı Trump, bu durumun "olumlu bir adım" olacağını vurguladı.

Öte yandan İran'la nükleer anlaşmadan çekilen Trump, uranyum zenginleştirilmesi kararı alan İran'ın bu kararını ise ise "çok kötü bir adım" olarak değerlendirdi.

"12 YILDIR KAYIP"

Twitter hesabından, İran'da alıkonulduğunu ifade ettiği bir FBI ajanı ve uranyum zenginleştirilmesi konusunda açıklama yapan Donald Trump şu ifadelere yer verdi: "İran'ın, 12 yıldır kayıp olan, alıkoyduğu FBI ajanı Robert A. Levinson'ı ABD'ye teslim etmesi oldukça olumlu bir adım olur.İran aynı zamanda gelen bilgiler doğrultusunda uranyum zenginleştiriyor. Bu çok kötü bir adım." 

BİLGİ VERENE 20 MİLYON DOLAR

Amerikan yönetimi 2007 yılında İran'da kaybolan eski Federal Araştırma Bürosu (FBI) ajanı Robert Levinson hakkında bilgi sağlayanlara 20 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıkladı. ABD, 1979 yılında Tahran'daki Amerikan büyükelçiliğinin işgal edilmesinin 40. Yıl dönümünde İranlı üst düzey yetkililere yeni yaptırımlar da getirdi.

Ödül eski FBI ajansı Levinson'un ortadan kaybolmasının aydınlatılmasına yardım eden kişilere verilecek.

Yorumlar