Trump bile 'Türkiye sivilleri vurdu' yalanına tepki gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de silah tanıtımı sırasında çekilen patlama görüntülerini "Türkiye Suriye'de sivilleri vuruyor" şeklinde servis eden Amerikan haber kanalı ABC'ye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Trump bile 'Türkiye sivilleri vurdu' yalanına tepki gösterdi

Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması ile birlikte Türkiye düşmanı olan batı basını yalan haberlere sarılmaya başladı. Başka ülkelerde ve eski tarihlerde yaşanan olaylara ait görüntüleri Türkiye aleyhine yalan haber olarak kullanmaktan çekinmeyen ABD basınına bir tepki de ABD Başkanı Trump'tan geldi. Trump, ABC'nin, ABD 'de silah tanıtımında çekilen görüntüleri harekat sırasında çekilmiş gibi yayınlamasına tepki gösterdi.

"YAKALANDIRLAR"

Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren Başkan Trump, "ABC News'de büyük skandal. Suriye'de Türklerin bombalamasına ilişkin gerçekten çok korkunç sahte bir video yayınlarken yakalandılar. Tam bir rezalet." ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜLER ABD'DEN

Türkiye'nin Suriye'de kıyım yaptığı iddiaları ile birlikte görüntüleri veren haber kanalının videoda görünen bazı insanları montajlayarak çıkarttığı belirlenmişti. 2017 yılında ABD'de bir silah tanıtımı sırasında çekildiği kaydedilen görüntülerin sahte olduğu ortaya çıkmasının ardından ABD Başkanı Trump, durumu rezalet olarak değerlendirdi. 

"PİŞMANIZ"

Görüntülerin sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından haber kanalından yapılan açıklamada "doğruluğuna ilişkin şüphe ortaya çıkınca yayından kaldırdıkları" ve "hatadan dolayı pişman oldukları" belirtilmişti.

Yorumlar