Trump ABD basınını topa tuttu: Samimiyetsizler

Hakkında yürütülen azil soruşturması ile ilgili konuşan ABD Başkanı Donald Trump, ABD basınını topa tuttu. "Basınımız inanılmayacak derecede samimiyetsiz." diyen Trump, ABD basınının daha samimi ve inanılır bir basın olması halinde ülkeye daha iyi hizmet yapabileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump ABD basınını topa tuttu: Samimiyetsizler

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında Temsilciler Meclisi tarafından başlatılan azil süreci hakkında konuştu. Ukrayna'ya yapılan yardımların kesilmesinin 25 Temmuz'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yapılan görüşmeyle alakası olmadığını açıkladığını ancak bunun ABD basını tarafından haber bile yapılmadığını kaydeden Trump, ABD medyasını ’samimiyetsiz’ olarak nitelendirdi.

Hakkında yürütülen azil soruşturması hakkında konuşan Trump, azil sürecini ABD tarihinin en büyük rezaleti olarak niteledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığının 25 Temmuz’da yapılan telefon görüşmesi ile ABD’nin bu ülkeye yardımlarını kesmesi arasında bir bağlantı olmadığını açıkladıklarını söyledi. Ülke basınının bunu haber bile yapmadığını söyleyen Trump, "Basınımız inanılmayacak derecede samimiyetsiz. Daha samimi ve inanılır bir basın olsaydı, ülkemize daha iyi hizmet yapabilirdik" dedi.

"ERDOĞAN'IN ZİYARETİ NEDENİYLE İZLEMEDİM"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım tarihinde düzenlediği ziyareti nedeniyle azil soruşturması kapsamında çarşamba günü yapılan ilk kamuya açık oturumunu izleyemediğini belirten Trump, "Bu sabahki oturumun bir kısmını izledim. Bunun bir rezalet olduğunu düşünüyorum. İnsanların seçtiği birçok muhteşem Cumhuriyetçi vekilimiz var ama onların konuşmasına bile izin verilmiyor. Bu soruşturma bir rezalet ve ülkemiz için utanç verici" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, azil soruşturması için ise "Bu hukuki değil siyasi bir süreç. ABD tarihindeki en büyük rezalet" şeklinde konuştu.

Yorumlar