TRT'ye personel yetiştirecek akademi tanıtıldı

İstanbul'da Gerçekleşen TRT Akademi Tanıtım Programıyla, kurum için bir okul görevi görecek akademinin açılışı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'ye personel yetiştirecek akademi tanıtıldı

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT Akademi tanıtım programında, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medya ve iletişim alanında bir dönüm noktası olarak nitelendirilen bu girişimin ayrıntılarını paylaştı. Program, medya sektörünün önde gelen isimleri, akademisyenler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

MEDYA VE İLETİŞİM ALANINDA YENİ BİR DÖNEM

"Yayıncılığın Okulu" olarak tanımlanan TRT Akademi, 114 ülkeden 13 binin üzerinde kişiye ulaşarak medya, yayıncılık ve iletişim alanında önemli bir rol üstleniyor. Yüz yüze ve canlı ders programları, podcastler ve uzmanlık makaleleri gibi özgün içeriklerle donatılan TRT Akademi, medya ve yayıncılık teknolojileri konusundaki bilgi birikimini geniş bir kitleyle paylaşıyor.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'UN AÇIKLAMALARI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT'nin 22 yıllık süreçteki başarılarını ve değişimin öncüsü olarak gördüğü TRT Akademi'nin önemini vurguladı. Altun, TRT Akademi'nin, Türkiye'yi dünya iletişiminin merkezlerinden biri haline getirme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı'ndaki yargılama sürecine de değinerek, bu süreçte TRT ve diğer kurumların katkılarını öne çıkardı.

TRT AKADEMİ'NİN MİSYONU VE GELECEĞİ

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Akademi'nin kurumsal bir çerçeve içinde eğitim fonksiyonunu yerine getirdiğini ifade etti. Sobacı, TRT'nin sadece içeriğiyle değil, aynı zamanda medya ve yayıncılık eğitimi konusunda da öncü bir rol üstlendiğini belirtti. TRT Akademi'nin, geleceğin medyasına yapılan değerli bir yatırım olduğunu ve ahlaki ve insani hassasiyetlere sahip profesyoneller yetiştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

EĞİTİM İÇERİKLERİ VE YÖNTEMLERİ

TRT Akademi, çeşitlilik ve kapsamlılık açısından zengin bir eğitim programı sunuyor. Video eğitimleri, yüz yüze eğitimler, sanal sınıf eğitimleri, podcast içerikleri ve yayınlar kategorisi gibi birçok alanda eğitim sağlanacak. Sobacı, eğitimlerin, teknolojisi ve altyapısıyla uluslararası alanda daha etkin olacağını, uzaktan eğitim olanakları ve dil seçenekleri ile zamanla uluslararası bir merkeze dönüşeceğini açıkladı. Ayrıca, medyanın ahlaki, vicdani ve toplumsal sorumluluğuna da vurgu yaptı.

Yorumlar