TRT'den BHRT'ye ekipman desteği

- Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Bosna Hersek'in devlet televizyonuna dijital stüdyo ekipmanları ve canlı yayın aracı bağışladı - BHRT Genel Müdürü Karamehmedovic: - "BHRT'nin çalışmalarına devam edebilmesi için son derece anlamlı bir adım atıldı"

Google Haberlere Abone ol
TRT'den BHRT'ye ekipman desteği

SARAYBOSNA (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Bosna Hersek Radyo ve Televizyonuna (BHRT) dijital stüdyo ekipmanları ile canlı yayın aracı desteğinde bulundu.

İki kurum arasında geçen martta imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye'den getirilen yaklaşık 500 bin avro değerindeki ekipmanlar, Saraybosna'daki kurum binasına teslim edildi.

BHRT Genel Müdürü Belmin Karamehmedovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların önemine işaret ederek, "BHRT'nin çalışmalarına devam edebilmesi için son derece anlamlı bir adım atıldı. Yardımın sağlanmasında büyük emek harcayan TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Bu yardımın iki kurum arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirten Karamehmedovic, TRT'nin yardımının, kurum tarihindeki en büyük destek olduğuna dikkati çekti.

Kurum olarak karmaşık bir süreçten geçtiklerini ve ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Karamehmedovic, tasarruf etmek amacıyla 1 Haziran'dan itibaren kısıtlı yayın yaptıklarını, Avrupa Futbol Şampiyonası ve Srebrenitsa soykırımının yıl dönümünün ardından daha çok bilgi içerikli programlar yayınlamayı planladıklarını söyledi.

BHRT Genel Müdür Yardımcısı Dzenita Jusufbegovic de TRT'nin verdiği canlı yayın aracına geniş açılı 8 kamera yerleştirilebileceğini ifade ederek, "Bu araç sayesinde maçları naklen verebilecek, konser, etkinlik ve daha birçok olayı da canlı yayınla sunabileceğiz." dedi.

TRT'nin tam donanımlı dijital stüdyo için gereken ekipmanları da sağladığını dile getiren Jusufbegovic, yardım sayesinde BHRT'nin çok daha iyi yayın yapacağını kaydetti.

Yorumlar